Ești aici
Sport 

ENACHE COSTEA: „Mi-aş dori ca prima înfrângere să vină abia la vară!”

MULŢUMIT. Antrenorul Unirii Slobozia apreciază prima jumătate a turului de campionat şi îşi doreşte de la fotbaliştii săi aceeaşi dorinţă de victorie şi atitudinea de învingători arătată în meciul cu CS Făurei. Prima ocazie, meciul cu CS Medgidia, programat sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul Municipal din Slobozia.

Opt meciuri cu şapte victorii şi un rezultat de egalitate, în fapt două puncte mari pierdute printre degete, nemeritat, în deplasarea de la Cernavodă. Unirea Slobozia este pe primul loc, are cel mai bun start de campionat din ultimii ani dar până la promovare mai este cale lungă şi deloc uşoară. Enache Costea analizează lucid ce s-a întâmplat până acum şi scoate în evidenţă modul în care jucătorii săi au ales să abordeze această ediţie de campionat.

Este Enache Costea un antrenor mulţumit de cum merge echipa în campionat?

Mulţumit, nu am cum să nu fiu mulţumit. Îmi pare rău de punctele pierdute la Cernavodă, punctele erau ale noastre, vor cântări mult în economia campionatului dar sper să nu fie decisive. Suntem pe drumul bun dar, ca întotdeauna, mai avem de pus la punct anumite lucruri, mai sunt multe meciuri de jucat, cel mai important este meciul următor. Toate meciurile sunt grele pentru noi pentru că în momentul în care eşti sus în clasament toţi adversarii se mobilizează şi vor să te încurce. Mai mult ca sigur că odată şi odată va veni şi înfrângerea, trebuie să fim realişti. Noi nu vrem să se întâmple lucrul acesta prea curând. Dacă se poate ca prima înfrângere să vină la anul, în amicalele din vară, ar fi perfect!

La Slobozia vine o nou promovată. Cât va conta acest statut?

Prea puţin. Trebuie să ne concentrăm la maxim la meciul cu CSM Medgidia, au un antrenor bun şi o echipă închegată ce are în lot şase fotbalişti veniţi de la Farul Constanţa, dintre care patru dintre ei au promovat anul trecut în liga a doua. Am jucat cu CSM Medgidia un meci de pregătire în vară şi chiar dacă am câştigat cu 3 – 0 este o formaţie care joacă, pune probleme şi va veni la Slobozia să-şi vândă scump pielea. Sper să ne impunem şi să reuşim un joc frumos.

Este tot lotul valid sau avem indisponibilităţi?

Sunt ceva probleme, Nelu Bucă nu s-a antrenat toată săptămâna, Suciu şi Soare au probleme articulare la operaţiile din trecut din pricina suprafeţei de joc de la Făurei. Chebac este suspendat şi mai sunt doi jucători la limita de cartonaşe, am ajuns la jumătatea turului, s-au acumulat destule avertismente şi trebuie să fim atenţi pentru că este nevoie de toţi fotbaliştii la fiecare meci, indiferent de adversar.

Cum va fi pauza asta forţată de retragerea formaţiei din Bragadiru?

Este clar că ne dezavantajează, ne scoate din ritmul competiţiei. Vom umple timpul cu antrenamente pentru că de jucat cu cineva este destul de greu, în liga a treia nu stă nicio echipă iar în liga a doua este etapă şi nu ai cu cine să programezi un amical.

 

 

Distribuie articolul:

Din aceeași categorie