Ești aici
Social 

FACILITATE PENTRU ANGAJAŢI: 854 vacanţe bugetare la Consiliul Judeţean Ialomiţa

BUGET. Consiliul Judeţean Ialomiţa a găsit resurse bugetare pentru plata tichetelor de vacanţă în valoare nominală de 1.450 lei pentru fiecare angajat, în total 1,238 milioane lei.

Bugetarii angajaţi la Consiliul Judeţean Ialomiţa şi în instituţiile din subordine nu au rămas pe dinafară atunci când a venit vorba de acordarea tichetelor de vacanţă. Apariţia legii privind acordarea a câte 29 de vouchere cu valoare de 50 lei i-a obligat pe şefii instituţiei bugetare să caute în visterie suma de 1.238.300 lei pentru plata a 854 de vacanţe bugetare. Pentru că o parte dintre instituţiile din subordine nu aveau bani suficienţi, prin votul consilierilor judeţeni dat săptămâna trecută bugetele acestora au fost mărite corespunzător plăţii tichetelor de vacanţă.

Tichetele se impozitează cu 10%!

„Tichetele de vacanţă sunt acordate conform legii, legea prevede ca toţi angajaţii instituţiilor să beneficieze de aceste vouchere de vacanţă. Este preferabil să le oferim salariaţilor în perioada concediilor de vară, astfel încât beneficiarii lor să beneficieze de aceste sume.”, a explicat sec Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa. Ce nu a transmis acesta salariaţilor este că pe statul de plată le va fi reţinut impozitul aferent valorii tichetelor de vacanţă, un procent de 10%, echivalent a 145 lei, obligaţie pe care mai ales angajaţii cu salarii mici o vor digera greu.

Şi angajaţii Primăriei Slobozia vor primi tichete de vacanţă în valoare de 1.450 lei pe cap de salariat. Puţin mai grăbiţi decât colegii de la Consiliul Judeţean Ialomiţa, şefii Primăriei au pus la punct încă din aprilie un regulament de acordare a voucherelor pentru cei 619 salariaţi, la care se adaugă şi angajaţii pe care Primăria Slobozia îi are în grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiul reşedinţă de judeţ. Efortul bugetar total pe anul 2018 sare de 900.000 lei.(Află totul despre modul de folosire a voucherelor de vacanţă cu un CLICK AICI.)

Distribuie articolul:

Din aceeași categorie