Ești aici
Favorite Politică 

PARTIDUL LUI BĂSESCU: Şerpii crescuţi la sân l-au muşcat letal pe Radu Paros

MAZILIRE. Radu Paros, unul dintre cei mai activi consilieri municipali din Slobozia, a fost dat afară din PMP de fostul primar Gabi Ionaşcu şi transportatorul Nicu Pericli, după ce acesta i-a ajutat să scoată un parlamentar de Ialomiţa pentru partidul lui Băsescu.

Nu vom spune că „Politica este o curvă!”, asta se ştie de mult. Remarcăm doar că politicienii de baltă care populează la greu partidele politice la nivel central dar şi local au ca unic ţel în viaţă să acceadă în funcţii cât mai înalte, chiar dacă pentru asta trebuie să-şi înjunghie pe la spate foştii parteneri. În ciuda unui scor electoral cu doar puţin peste 5% (procent tras de păr doar de umbra de imagine bună pe care o mai are fostul preşedinte Traian Băsescu), organizaţia judeţeană a Partidului Mişcarea Populară nu face excepţie de la scandaluri publice. Nici nu se putea altfel având în vedere că acolo nu aveau cum să convieţuiască şi să colaboreze Radu Paros Mihăiţă şi Gabi Ionaşcu, oameni care s-au ciondănit ani de zile pe vremea când împărăţeau actul administrativ la Primăria Slobozia. Oameni care se alergau noaptea cu maşinile prin oraş pentru a vedea de cine sunt însoţiţi şi în ce scop, scandal de care ziarul Informaţia a scris la momentul respectiv.

„Pericli, eşti aşteptat la casierie!”

Cunoscut drept un om care ţine la banii lui, Radu Paros a ieşit în public şi a prezentat o serie de documente fiscale (facturi) emise pe numele lui Nicu Pericli, candidatul din toamnă al PMP pe lista pentru Camera Deputaţilor. Aşa cum îl ştim cu toţii, Gabi Ionaşcu a profitat din plin de mărinimia financiară a transportatorului ce deţine Nick Touring şi a tras cât a putut pe el, acesta susţinându-i aproape în totalitate cheltuielile specifice campaniei electorale. La rândul lui, Pericli a beneficiat de aportul financiar al lui Radu Paros, cel care a încercat, probabil, să-şi asigure astfel liniştea în partid şi, implicit, locul în Consiliul Local Slobozia. Ei bine, retragerea peste noapte a sprijinului politic l-a întărâtat pe Paros care se simte şi păcălit şi cu banii luaţi. „Îi solicit public domnului Nicu Pericli să achite facturile pe care a promis că le plăteşte pentru o serie de acţiuni desfăşurate de Partidul Mişcarea Populară în timpul campaniei electorale. Pentru că lucrez legal, doar cu acte, vă prezint aici facturi semnate de domnul Pericli neachitate nici până la această dată. I-am cerut banii în dese rânduri şi m-a chemat într-o zi la el la spălătorie unde, în prezenţa lui Ionaşcu, a vrut să-mi dea câteva milioane de lei fără nici un document. Normal că am refuzat, dacă vrea să facă plata o poate face corect, prin bancă.”, susţine Radu Paros fluturând mai multe facturi emise în toamna anului trecut.

Maziliţi de Anul Nou!

Radu Paros şi Elena Ion, colega din Consiliul Local Slobozia, au fost daţi afară din partid chiar în ultima zi a anului 2016, susţine fostul preşedinte PMP. Pe cale de consecinţă, legal, dacă nu mai fac parte din PMP ei nu mai pot reprezenta acest partid în structura municipală şi îşi pierd mandatele. O decizie pe care majoritatea PSD din Consiliu a vrut să o adopte în şedinţa lunii februarie dar, în cele din urmă, totul s-a amânat până la rezolvarea contestaţiei împotriva excluderii. Una care, potrivit lui Paros, a fost soluţionată favorabil săptămâna trecută de către Comisia de Etică şi Litigii. O decizie pe care Nicu Pericli nu o recunoaşte. „Cred că Paros exagerează din nou, nu s-a luat nicio decizie, încă se mai analizează, dar conform statutului orice decizie s-ar lua este tardivă. Radu Paros nu va rămâne membru PMP şi nu va mai fi consilier local PMP.”, a declarat în ziarul Ştirea Nicu Pericli. Lupta este crâncenă pentru că, pe de o parte, Ionaşcu nu uită şi nu iartă tot frecuşul avut cu Paros pe vremea când era primar de Slobozia, iar pe de altă parte excluderea din Consiliul Local presupune că Nicu Pericli, următorul pe lista de consilieri municipali, să urce în locul lui Paros! Adică te dau afară ca să urc eu în locul tău! „Are omul un moft! Dumnealui este incompatibil! Deci nu o să intre Nicu Pericli! Probabil că va dori doar aşa, de palmares, să aibă hârtia şi să-şi facă o poză cu ea, poate şi de supărare că a fost doar câteva ore deputat de Ialomiţa!”, îl ia peste picior Radu Paros pe cel pe care tot el l-a adus în PMP Ialomiţa!

Paros regretă că nu a candidat

Lovit din toate poziţiile de Pericli şi Ionaşcu lui Radu Paros pare să-i fi venit la cap mintea cea de pe urmă şi lasă de înţeles că regretă că nu a candidat primul pe lista pentru Camera Deputaţilor din partea Partidului Mişcarea Populară. Din calculele ulterioare el ar fi avut nevoie de câteva sute de voturi mai multe decât a obţinut Nicu Pericli, voturi uşor de obţinut având în vedere diferenţa de notorietate dintre cei doi dar şi scorul electoral obţinut la alegerile locale de organizaţia PMP Slobozia, sub conducerea lui Radu Paros aceasta fiind una dintre cele mai bine clasate la nivel de localităţi urbane, lucru remarcat şi lăudat şi de Traian Băsescu. Un Băsescu pupat în piaţa publică prin 2011 de duplicitarul Ionaşcu, pe atunci primar PSD, partid care organiza referendum pentru demiterea fostului preşedinte!

 

Distribuie articolul:

Din aceeași categorie