Ești aici
Sport 

UNIREA SLOBOZIA – ACSM OLTENIŢA 4 – 1: Ultimul meci al anului, o nouă victorie şi locul 2 la finalul turului de campionat

SUCCES. Unirea Slobozia s-a impus uşor în faţa modestei ACSM Olteniţa, în faţa a 200 de temerari care au îndurat cu stoicism gradele cu minus din termometre pentru a-şi vedea favoriţii jucând pe un teren îngheţat şi care era acoperit complet cu zăpadă cu doar 24 de ore înaintea startului meciului.

La ultimul meci al turului problemele de efectiv au fost mai mari ca niciodată pentru antrenorul Enache Costea. Adrian Gherasim şi Nelu Bucă au fost suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene, iar căpitanul Romeo Soare indisponibil din cauza unei contracturi. Gabriel Teodorescu şi Adrian Răduca, ambii cu dureri la spate, au fost incerţi până în ultimul moment.

Tânărul Mihai Milotin a fost răcit şi nu s-a antrenat până miercuri iar Bogdan Topor şi Mihai Adăscăliţei vin după perioade lungi de pauză din cauza unor accidentări grave şi sunt încă în urmă cu pregătirea fizică.

Poarta este văduvită de lipsa lui Leo Dobre, fotbalist obligat ca până pe 5 ianuarie să stea în repaus total, motiv pentru care antrenorul Enache Costea a fost nevoit la meciul cu CS Tunari să-l titularizeze pe tânărul Marius Călinoiu iar ca rezervă să apeleze la şi mai tânărul Rareş Petre, portar de 16 ani!

Constantin Toma a acuzat şi el dureri dar a strâns din dinţi şi antrenorul echipei l-a trimis pe teren pe un post ofensiv, în faţa fundaşului lateral Bogdan Topor. Mutarea avea să fie decisivă, talentatul fotbalist reuşind cel mai bun meci al său din ultimele sezoane: trei pase decisive şi un gol marcat!

Meci presărat de întreruperi repetate

Oficialii clubului din Slobozia au făcut eforturi mari pentru a îndepărta zăpada de pe terenul îngheţat şi meciul s-a putut disputa în ciuda frigului tăios care a alungat din tribune majoritatea spectatorilor fideli. Un meci care a stat sub semnul întrebării dar care, în cele din urmă, s-a disputat pe un frig necruţător ce a rarefiat la maxim asistenţa.

Obligaţi să alerge pentru a nu îngheţa, elevii lui Enache Costea au şarjat ofensiv încă din primele minute şi după ce fundaşul Topor a trimis la o palmă de bara laterală în urma unui corner, în minutul 20 se produce deschiderea scorului: centrare din corner semnată Constantin Toma şi reluare simplă cu capul din interiorul careului mic a fundaşului Florinel Ibrian.

La adăpostul avantajului minim gazdele controlează autoritar mijlocul terenului dar nu reuşesc să desfacă apărarea supraaglomerată a oaspeţilor, veniţi la Slobozia din postură de victime sigure dar decişi să se lupte cu stoicism pentru fiecare palmă de teren, fie şi el îngheţat bocnă.

După douăzeci de minute caracterizate de multe întreruperi, majoritatea pentru faulturi fluierate la aproapte fiecare duel, la căldura mult-aşteptată a vestiarelor gazdele au intrat cu avantaj dublu. Era minutul 42 când Constantin Toma se distrează într-un duel unu la unu cu un fundaş advers şi îl serveşte ideal pe atacantul Mihăiţă Năstase care pune simplu latul pentru un gol cu poarta goală după plonjonul inutil al portarului advers.

Oaspeţii au primit un gol cadou de sărbători!

Repriza secundă începe cu Unirea Slobozia, gazdele alergând după un gol care să liniştească definitiv ultimul meci al turului de campionat. La un sfert de oră de la reluare, după un atac ratat de indecizia lui Alexandru Chebac, mingea se întoarce până al portarul Marius Călinoiu care alege neinspirat să paseze în locul unei degajări inestetice dar eficiente. Matei este atent, recuperează şi-l amendează pe tânărul portar cu un şut în diagonală iar meciul se relansează nesperat.

Gazdele repun mingea şi arată prin joc că golul primit nu le pune nici cea mai mică problemă iar tânărul Florin Bălan îşi completează colecţia de ratări rarisime din tur cu încă una, şut pe lângă poartă din doi metri! Speranţene oaspeţilor veniţi la Slobozia cu doar doi jucători pe banca de rezerve, dintre care unul portar, se destramă definitiv în minutul 70: centrare de manual Constantin Toma şi reluare imparabilă cu capul Adrian Răduca, şi el dator la capitolul goluri marcate în prima jumătate a campionatului.

Golul îngheaţă definitiv ideile ofensive ale călărăşenilor şi pe teren rămâne în picioare doar Unirea Slobozia iar Constantin Toma îşi desăvârşeşte jocul perfect cu un gol, minge săltată artistic peste portarul Manea şi reluare cu sete în poarta goală.

În ultimele minute, antrenorul gazdelor i-a trimis pe teren pe Rică Dragomir şi pe portarul Rareş Petre, doi juniori de 16 ani crescuţi în pepiniera Unirii Slobozia, ultimul la debutul într-un meci oficial. Unirea Slobozia se impune cu 4 – 1 şi profită din plin de eşecul celor de la CS Afumaţi pentru a încheia turul pe locul 2 în serie. La patru puncte în spatele celor de la Rapid Bucureşti, letali în ultima etapă, 9 – 1 pe terenul celor de la Axiopolis Cernavodă! (CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!)

UNIREA Slobozia: Călinoiu, Ene, Suciu, Ibrian, Topor, Chebac, Teodorescu, Răduca, Toma, Şerban, Năstase. Au mai jucat: Bălan, Comşa, Dragomir, Petre. Antrenor: Enache Costea.

ACSM Olteniţa: Manea, Barbu, Dică, Matei, Vlad, Constantin, Barbălatu, Chirilă, Neg, Turbatu, Dumitrescu. A mai jucat: Noctac. Antrenor: Gabriel Radu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie articolul:

Din aceeași categorie