Administrație Favorite 

Adrian Mocioniu, primar Slobozia: „Bag proiectele de hotărâre până trec de votul consilierilor PSD”

SLOBOZIA. Războiul dintre primarul Adrian Mocioniu și consilierii locali PSD va continua și la ședința Consiliului Local Slobozia de joi. Primarul speră ca de data aceasta să fie el cel câștigător.

Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, nu este dispus să facă niciun pas înapoi în disputa administrativă pe care o are cu aleșii locali PSD, majoritari în Consiliului Local.

Bag pe ordinea de zi proiectele de hotărâre pe care le-au respins în ședința lunii octombrie până trec de votul consilierilor. Fie că o fac acum, fie că o vor face luna viitoare.”, este anunțul războinic al lui Adrian Mocioniu.

Trei proiecte respinse de votul consilierilor PSD

Adrian Mocioniu a fost ales pe listele PSD în vara anului 2016 dar de câteva luni a anunțat public că susține Partidul PRO România.

Aflați acum în tabere diferite, consilieri municipali PSD au blocat la ultima ședință de Consiliu Local trei dintre inițiativele primarului Adrian Mocioniu.

Unul viza supra-impozitarea cu 500% a impozitului pe teren și construcții pentru proprietarul Daniel Liviu Patrichi, nimeni altul decât unul dintre cei care au participat activ la campania locală PSD în 2016.

Ales pe listele Partidului Social Democrat, Patrichi a încercat fără succes să devină manager de spital.

El a fost propulsat mai întâi director în APIA (Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură) pentru ca apoi să prindă tot pe filieră politică un post de director în AFIR (Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale).

Supra-impozitarea propusă de Adrian Mocioniu, normală având în vedere starea deplorabilă a proprietății sale, a fost blocată de votul de abținere în bloc al consilierilor colegi de partid cu Patrichi.

Aceiași consilieri PSD au aprobat apoi alte proiecte de supra-impozitare cu 500%, e drept proprietăți ale unor simpli cetățeni, fără pedigree politic.

Al doilea proiect trântit la vot de aleșii PSD a fost extinderea sălii de sport „Andreea Nica”.

Un vot negativ ce l-a luat pe nepregătite pe primarul Adrian Mocioniu, cel care se aștepta ca proiectul său să fie adoptat fără probleme.

Mai ales că din comisia de specialitate controlată de PSD proiectul de hotărâre ieșise cu aviz favorabil.

În fine, al treilea proiect al primarului Adrian Mocioniu respins de consileri a fost reabilitarea blocului de locuințe sociale (Școala nr. 13).

Aici un rol decisiv l-a avut consilierul PSD Sorin Brânză, cel care aproape că i-a reproșat primarului că documentația nu a trecut pe la el și a fost elaborată de altcineva!

Bag pe ordinea de zi proiectele de hotărâre pe care le-au respins în ședința lunii octombrie până trec de votul consilierilor PSD. Fie că o fac acum, fie că o vor face luna viitoare.” (ADRIAN MOCIONIU, primar Slobozia)

Primarul Adrian Mocioniu amenință că nu se lasă

Vizibil deranjat de modul în care foștii săi camarazi din PSD îi blochează anumite proiecte de investiții, primarul Adrian Mocioniu a anunțat că nu cedează și că va reintroduce proiectele pe ordinea de zi până ce consilierii municipali le vor aproba.

Dintre proiectele respinse pe unul mai trebuie lucrat, cel cu extinderea sălii de sport. Nu am o explicație pentru votul negativ dat la supra-impozitarea cu 500%. Dacă nu trec a doua oară, cu siguranță vor trece a treia oară.”, a spus sigur pe el primarul Adrian Mocioniu.

Ședința ordinară a Consiliului Local Slobozia va avea loc joi după-amiază și pe lista proiectelor de hotărâre ce vor fi pe ordinea de zi apar toate cele trei proiecte respinse de consilierii PSD ședința trecută.

Related posts