Eveniment Favorite 

ALEGERI PREZIDENȚIALE: PNL și PSD vor să câștige în Ialomița, PRO România vrea în turul doi

IALOMIȚA. Liderii PNL Ialomița și PSD Ialomița se luptă pentru a urca formațiunile politice pe care le conduc pe primul loc la finalul primului tur de scrutin. La PRO România nu contează scorul ci doar locul 2, sinonim cu prezența în turul 2.

Politicienii locali au mari emoții pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. Fiecare dintre liderii principalelor trei partide din județ vrea să iasă bine atunci când se vor prezenta la centru cu scorurile obținute.

PSD, obligat să câștige dacă vrea în turul II

Senatorul Marian Pavel (foto), președintele PSD Ialomița, a votat la el acasă, în comuna Gheorghe Lazăr. La urne a fost însoțit de locotenentul de nădejde deputatul Ștefan Mușoiu, președintele executiv al organizației județene, dar și de un coleg de partid și prieten.

Claudiu Manda, europarlamentar și președinte al PSD Dolj, a fost trecut alături de cei doi pe lista suplimentară a alegătorilor care nu sunt din localitate și au introdus buletinele de vot în secția localității de unde a fost propulsat în politica mare fostul primar Marian Pavel.

Am votat cu inima și cu gândul către români. Sper să iasă cât mai mulți cetățeni la vot, este un drept pentru care au luptat înaintașii noștri. Cu siguranță îmi doresc să rămânem principala forță politică în județ. Lucrul acesta se va întâmpla, vrem să păstrăm un avans de 5 – 10 procente în fața PNL. PSD va câștiga alegerile prezidențiale în Ialomița în primul tur.”, este sigur pe el președintele PSD Ialomița.

Liberalii vor să fie primii în județ

Ambițiile sunt și mai mari în rândul liberalilor. Cocoțați pe valul simpatiei candidatului PNL la președinția României, actualul președinte al țării și, mai mult ca sigur, viitorul președinte pentru următorii cinci ani, liberalii au gânduri mari.

Deputatul Tinel Gheorghe, președintele PNL Ialomița, gestionează situația în prezent dar se duce cu gândul deja la alegerile locale din vara anului viitor.

Alegerea primarilor, a consilierilor locali dar, mai ales, desemnarea unui viitor președinte de Consiliu Județean din rândul PNL sunt țintele pe termen mediu ale șefului organizației județene.

Nu pot estima care va fi scorul electoral PNL la primul tur al alegerilor prezidențiale. Va conta foarte mult votul din diaspora, românii de acolo pot vota mai ușor decât în urmă cu cinci ani. În plan județean vreau ca PNL să obțină măcar un singur vot peste voturile strânse de PSD. Am avea astfel, în premieră în județ, alegeri în care PSD va fi înfrânt.”, își dorește deputatul Tinel Gheorghe.

La PRO România, culmea, s-a votat un om!

Marian Neacșu, unul dintre liderii naționali ai Partidului PRO România, a votat la secția de la Liceul de Artă Slobozia. În mod tradițional presa locală a fost invitată să-l însoțească la urne. La ieșirea din secția de vot fostul secretar general al PSD a oftat după voturile pe care candidatul susținut de formațiunea sa le pierde în diaspora.

Am votat astăzi un om pe care îl socotesc cel mai apropiat de ceea ce românii își doresc și au nevoie, un om drept și sincer. Sper ca la finalul acestui proces electoral, candidatul susținut de PRO România și pe care l-am votat să intre în turul II și, de ce nu, în final să câștige aceste alegeri.”, își dorește Marian Neacșu.

Adrian Mocioniu, primarul cu simpatii declarate PRO România al municipiului Slobozia, l-a luat om la om pe tot terenul pe Marian Neacșu iar acesta i-a întors favorul și l-a însoțit la secția unde avea să-și consume dreptul la vot.

Îmi doresc să continuăm lucrurile bune pe care le-am început împreună cu domnul Marian Neacșu. Vreau ca acest vot să fie ca o certitudine a muncii pe care am început-o în urmă cu aproape 9 luni de zile. Continui drumul pe care l-am ales în 2016 și nu mă abat de la el.”, a spus primarul Adrian Mocioniu la ieșirea de la urne.

Related posts