Favorite Sănătate 

Comuna Mihail Kogălniceanu, campioana momentului la infectări cu Covid-19

Comuna Mihail Kogălniceanu se află în scenariul galben în ceea ce privește incidența infectărilor cu noul coronavirus.

Comuna Mihail Kogălniceanu conduce la începutul săptămânii în topul localităților din județul Ialomița în ceea ce privește infectările cu Covid-19.

Instituția Prefectului Ialomița a anunțat care este situația la nivel județean și în acest moment patru localități se află în scenariul galben, celelalte fiind încadrate în scenariul verde.

Mihail Kogălniceanu, aproape 3 cazuri la o mie de locuitori

Mihail Kogălniceanu este, oficial, în fruntea clasamentului județean ca rată de infectare a locuitorilor în ultimele 14 zile.

Comuna cu 3.191 locuitori înregistrează luni, 6 septembrie, 9 cazuri de infectare cu Covid-19, echivalentul unui procent de 2,82 cazuri la 1.000 locuitori în ultimele 14 zile.

Tot în scenariul galben se mai situează orașul Amara (12 persoane infectate la o populație de 7.954 locuitori, rată 1,51), comuna Săveni (4 cazuri la 3.421 locuitori, rată 1,17) și comuna Sudiți (2 persoane cu Covid-19 la o populație de 1.976 locuitori, rată 1.01).

În Ialomița sunt în acest moment alte 17 localități în care există cel puțin o persoană infectată cu noul coronavirus.

Municipiile Slobozia și Fetești au cele mai multe cazuri de infectări cu Covid-19, câte 18.

Instituția Prefectului Ialomița monitorizează cazurile de infectare cu Covid-19 și în contextul redeschiderii școlilor pentru învățământul cu prezență fizică în sălile de curs începând cu data de 13 septembrie.

Acestea vor trece la un învățământ în sistem online doar dacă localitatea în care funcționează depășește o rată de infectare de 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Spre exemplu, la Slobozia școlile vor fi închise dacă vor fi cel puțin 308 persoane infectate, având în vedere populația oficială de 51.188 persoane.

10 cazuri noi raportate luni în Ialomița

Ialomița se plasează pe locul 23 la nivel național în ceea ce privește infectările cu Covid-19, cu un total de 10.983 persoane care s-au infectat.

Potrivit ultimei informări oficiale, în județ s-au înregistrat 10 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, aproximativ 1% din totalul de 1.035 cazuri anunțate la nivel național.

Două persoane infectate anterior au fost reconfirmate pozitiv în urma testelor efectuate.

Related posts