Administrație Eveniment Favorite 

Constantin Marin: „Faceți astfel încât Ialomița să dispară de pe locurile codașe din oricare statistică națională!”

Constantin Marin, prefectul județului Ialomița, a prezidat ședinele Colegiului Prefectural și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Colegiul Prefectural Ialomița, condus de prefectul Constantin Marin, a avut pe ordinea de zi patru puncte importante.

Stadiul derulării campaniei de primire a cererilor unice de sprijin pe suprafață și în sectorul zootehnic, campania 2023, a fost prezentat de Florea Stoian, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură.

Nicolae Drogeanu, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Ialomița, a informat cu privire la calendarul sesiunilor active în anul 2023.

Stadiul implementării PNDR 2020 și PNDR Tranziție 2021 – 2022, la nivel național și în județul Ialomița, a fost, de asemenea, pe ordinea de zi a ședinței.

Asigurarea sănătății publice prin asigurarea siguranței alimentare, metode de efectuare a controalelor oficiale în domeniul alimentelor de origine animală și non-animală, criterii de igienă și de siguranță alimentară, tipul probelor prelevate și măsuri dispuse în cazul obținerii rezultatelor neconforme de către DSVSA Ialomița au fost prezentate de Mihai Puia, directorul executiv al instituției.

Cum elevii sunt în vacanță, în Colegiul Prefectural Ialomița s-a audiat și raportul privind implementarea proiectelor de activitate sportivă și din taberele școlare, expus de Marin Cruțu, directorul executiv al Direcției Județene de Sport Ialomița.

Prefectul de Ialomița a cerut o și mai bună implicare instituțională

Constantin Marin le-a cerut șefilor de instituții descentralizate implicare totală pentru echilibrarea instituțiilor publice aflate în slujba cetățenilor.

Vă rog să tratați cu celeritate solicitările agenților economici dar și ale persoanelor fizice. Puneți accent pe investiții, doar așa putem să ajungem la mulțumirea cetățenilor. Instituțiile de control, puneți accent pe prevenire și, desigur acolo unde se încalcă legea sancționați corespunzător.”, a spus prefectul de Ialomița.

Trebuie să avem grijă ca subordonații noștri, funcționarii publici, să facă performanță la locul de muncă. Faceți astfel încât Ialomița să dispară de pe locurile codașe din oricare statistică națională. Haideți să dezvoltăm județul și să tratăm cu maximă seriozitate activitatea noastră zilnică. Sunteți specialiști la locurile voastre de muncă, faceți și performanță! (CONSTANTIN MARIN, prefect de Ialomița)

Sectorul agricol, vital pentru dezvoltarea județului Ialomița, a avut parte de o atenție specială din partea celui care conduce Instituția Prefectului Ialomița:

Instituțiile ce au în atribuții segmentul agricultură, sprijiniți fermierii, Ialomița este un județ preponderent agricol, dacă nu sprijinim și nu încurajăm agricultura, nu vom funcționa corespunzător. Aveți grijă la investițiile din agricultură, la fondurile europene, la retehnologizarea fermelor. Dacă oamenii aceștia care se straduiesc să acceseze fonduri nu primesc avizele la timp, se poate ajunge la pierderea unui proiect.”

Related posts