Favorite Sport 

CSM Unirea Slobozia atacă promovarea în Liga Florilor

CSM Unirea Slobozia își consolidează lotul de jucătoare pentru sezonul 2023 – 2024, unul în care vrea să obțină un loc în elita handbalului feminin românesc.

Echipa feminină de handbal CSM Unirea Slobozia vrea să aibă un sezon de excepție în Divizia A și vizează promovarea în Liga Florilor.

Antrenor cu experiență plus jucătoare de top, cu prezențe în naționalele țărilor lor, reprezintă o rețetă de succes menită a asigura din toamna anului viitor un loc printre cele mai bune formații din handbalul feminin românesc.

Gheorghe Covaciu, adus la echipă pentru o nouă promovare în Liga Florilor

CSM Unirea Slobozia îl va avea la timonă pe banca tehnică pe experimentatul antrenor Gheorghe Covaciu. Acesta revine la Slobozia, un loc cu suporteri care l-au îndrăgit și pe care i-a răsplătit cu o promovare pe prima scenă.

Se întâmpla după ediția 2018 – 2019, CSM Unirea Slobozia (la vremea aceea HCM Unirea Slobozia) bifând o spectaculoasă urcare în Liga Florilor.

Din nefericire, avea să urmeze un sezon compromis din cauza pandemiei de coronavirus, Federația Română de Handbal luând decizia să înghețe campionatul fără a retrograda vreo echipă.

Astfel, HCM Slobozia avea să rămână în Liga Florilor însă, ulterior, Primăria Slobozia, condusă de fostul primar Adrian Mocioniu, a decis să renunțe la prima scenă handbalistică feminină și să ducă echipa în Divizia A sub numele CSM Unirea Slobozia.

Pivot de echipă de Liga Campionilor în lotul echipei CSM Unirea Slobozia

Lotul echipei a crescut în valoare după ce în ultimele zile au fost aduse mai multe handbaliste cu experiență inclusiv la nivel internațional.

Sanja Dabevska, pivot în vârstă de 27 ani din Macedonia de Nord, va evolua în tricoul galben-albastru. În naționala echipei Macedonia de Nord a jucat de 11 ori și a înscris 16 goluri.

Ea vine de la redutabila echipă croată Lokomotiv Zagreb, formație ce a ajucat în acest sezon în Liga Campionilor și pentru care a marcat de 4 ori în partidele europene.

Câștigătoare de campionate, în tricoul galben-albastru

Natalia Striukova, 25 ani, Ucraina, joacă pe postul de inter dreapta și, în ciuda vârstei, are deja în palmares campionate câștigate în campionatul din Ucraina (2015, 2016, 2017 și 2018).

În anii 2017 și 2018, cu echipa sa de club GK Galiceanca Lviv, a cucerit Cupa Ucrainei, dublată de fiecare dată și de câștigarea Supercupei Ucrainei.

Are și o medalie de aur la Liga Balcanică din 2018 și o medalie de argint la aceeași competiție, obținută cu un an înainte.

Cu echipa poloneză ASZ Koszalin are o medalie de bronz în campionatul în 2019 iar la formația din Belarus HC Gomel a cucerit în anii 2020 și 2021 Cupa Belarusului și a devenit campioană în anul 2020.

Natalia Striukova a jucat și meciuri din Cupa EHF în anii 2016 – 2020. Înainte să ajungă la CSM Unirea Slobozia handbalista a mai jucat în România la echipele Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și CSM Slatina.

Handbaliste de la colegele de serie în Divizia A

CSM Unirea Slobozia vrea să obțină promovarea în Liga Florilor cu un nume nou în poartă. Ana Elena Caraman are 21 de ani.

După mai multe meciuri în poarta echipei secunde de la Dunărea Brăila tânăra handbalistă a ales să joace la Slobozia în sezonul următor.

Tot ca pivot va evolua și Mara Rebeca Gheorghe, jucătoare în vârstă de 24 ani, transferată de la Neptun Constanța.

Handbalista care a mai evoluat și la Steaua București a fost una dintre cele mai de temut adversare pentru CSM Unirea Slobozia în confruntările directe din Divizia A.

Related posts