Administrație Favorite Sport 

CSM Unirea Slobozia pregătește stadionul 1 Mai pentru Liga 1

CSM Unirea Slobozia a demarat procedurile de modernizare a stadionului Municipal, locul unde va evolua în Liga 1 echipa de fotbal Unirea Slobozia.

CSM Unirea Slobozia pregătește stadionul 1 Mai pentru Liga 1. Promovarea matematică a echipei de fotbal Unirea Slobozia în SuperLigă grăbește lucrurile la nivel administrativ.

Inițial, de la bugetul local s-a alocat suma de aproximativ 500.000 euro pentru înlocuirea suprafeței de joc și introducerea sistemului de încălzire a gazonului.

La ultima ședință de Consiliul Local Slobozia aleșii locali au aprobat documentația pentru realizarea investițiilor obligatorii pentru ca Federația Română de Fotbal să accepte ca Unirea Slobozia să dispute pe plan local meciurile de pe teren propriu din SuperLigă.

Investiția depășește 400.000 euro iar lucrările pot fi gata în maxim 7 luni

Valoarea inițială a fost ajustată până la 8,185 milioane lei, inclusiv TVA, echivalentul a peste 400.000 euro.

Conform documentelor aprobate de consilierii locali, cu această sumă suportată de la bugetul local (stadionul aparținând municipalității) vor fi realizate sistemul de încălzire a suprafeței de joc, înlocuirea gazonului, un sistem de irigat și o pistă de tartan.

Durata de realizare și implementare a obiectivului se estimează a fi de maxim 7 luni de la demararea formalităților legate de semnarea contractului.

În paralel, oficialii Clubului Sportiv Municipal Slobozia, entitate ce gestionează stadionul pe care evoluează Unirea Slobozia, lucrează la documentația pentru obținerea finanțării montării instalației de nocturnă, tot cu fonduri de la bugetul local al Municipiului Slobozia.

Având în vedere termenul scurt în care trebuie finalizate investițiile, este posibil ca primele partide de pe teren propriu ale echipei în SuperLigă, ediția 2024 – 2025, să se joace în Capitală, pe stadionul Arcul de Triumf.

Este o bază sportivă unde Unirea Slobozia s-a pregătit în pauza de iarnă iar oficialii echipei au fost mulțumiți de condițiile găsite.

„Cu siguranță vom juca și la Slobozia, numai că în primele etape, până se va finaliza cea mai importantă lucrare, schimbarea gazonului și cosmetizarea stadionului, jucăm undeva în jurul Bucureștiului, dacă nu chiar în București. Sunt variante, Arcul de Triumf, Clinceni și chiar Chiajna. Identitatea noastră este la Slobozia și aici vom juca, lucrul acesta se va întâmpla poate undeva spre sfârșitul lunii septembrie, început de octombrie.”, a spus Adrian Mihalcea, antrenorul care a obținut cu Unirea Slobozia o promovare istorică în SuperLigă, citat de www.orangesport.ro.

Cel mai probabil, imediat după obținerea licenței pentru Liga 1, oficialii clubului vor solicita ca în primele două etape din campionat Unirea Slobozia să fie programată cu jocuri în deplasare, tocmai pentru a câștiga două săptămâni.

Related posts