Favorite Politică 

DRAGOȘ SOARE: Spital nou la Slobozia? DA, SE POATE!

Dragoș Soare, candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Slobozia, are ca obiectiv construirea unui Spital Municipal care să ofere condiții de clinică privată.

Spital nou la Slobozia? DA, SE POATE!”, spune Dragoș Soare, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului reședință de județ. Oamenii își doresc servicii medicale de calitate și, din nefericire, de multe ori nu le pot obține în Spitalul Județean de Urgență Slobozia, unitate medicală unde, la un moment dat, gravidele erau trimise să nască în București!

Avem nevoie de un Spital Municipal care să ofere condiții de clinică privată!”

Slobozia poate atrage bani europeni pentru un spital municipal. Cu toții suntem de acord că avem nevoie de un spital care să ofere servicii precum o clinică privată. În Slobozia se poate obține acest lucru, o construcție de la zero, nu cu multe paturi, din care să nu lipsească o secție de pediatrie, o secție de neurologie, secții unde nu găsesc acum o rezolvare rapidă în Spitalul Județean de Urgență.”, este de părere Dragoș Soare.

A trebuit să o sun într-o zi pe doamna manager pentru că la Unitatea de Primiri Urgențe pe Pediatrie nu vroia să coboare medicul de pe secție pentru a consulta un copil venit cu dureri la Spital. A trebuit să merg cu managerul la ușa secției și să ne rugăm de medicul respectiv care era de gardă să coboare să examineze un copil aflat la spital. Nu este admisibil așa ceva!” (DRAGOȘ SOARE, candidat PNL pentru Primăria Slobozia)

Consilier județean PNL, Dragoș Soare știe foarte exact câte fonduri s-au alocat de către Consiliul Județean Ialomița în ultimii patru ani pentru Spitalul Județean de Urgență dar, cu toate acestea, serviciile medicale lasă uneori de dorit.

A trebuit să o sun într-o zi pe doamna manager pentru că la Unitatea de Primiri Urgențe pe Pediatrie nu vroia să coboare medicul de pe secție pentru a consulta un copil venit cu dureri la Spital. A trebuit să merg cu managerul la ușa secției și să ne rugăm de medicul respectiv care era de gardă să coboare să examineze un copil aflat la spital. Nu este posibil așa ceva! Cât voi fi eu primar, așa ceva nu se va mai întâmpla! Nu putem să avem oameni mulțumiți când noi ne comportăm de maniera aceasta!”, a povestit Dragoș Soare un episod trăit, din nefericire, de mulți locuitori ai Sloboziei.

Viitorul Spital Municipal Slobozia ar completa exact acele servicii medicale acoperite insuficient în acest moment de către cea mai mare unitate medicală din județul Ialomița.

Un spital cu o capacitate între 50 și 100 de paturi care să ofere serviciu medical de cea mai înaltă calitate în secții care sunt acum deficitare în Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Aici, din păcate, indiferent de câți bani s-au cheltuit de la Consiliul Județean, nu avem servicii de calitate.”, a adăugat Dragoș Soare.

Euro-parlamentarul Cristian Bușoi susține ideea unui Spital Municipal la Slobozia

Spitale noi, de mai mici dimensiuni decât spitalele Regionale, pot fi finanțate din bani europeni. Există și varianta unui parteneriat public-privat sau se poate face un proiect pe termen lung cu împrumuturi de la instituții europene ce oferă astfel de finanțări pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate.

Un Spital Municipal la Slobozia poate obține finanțare europeană foarte repede, dacă autoritatea locală știe să-și facă temele corect și la timp. La acest capitol Dragoș Soare are expertiza proiectelor europene implementate cu succes în afacerile sale.

În Programul de reziliență și redresare economică Next Generation România are o sumă aproape egală cu cea din fondurile europene destinate țării noastre prin Programul de coeziune din exercițiul financiar 2021 – 2027.

Banii aceștia ar trebui cheltuiți în următorii trei – patru ani și, printre alte obiective, se pot realiza spitale noi, altele decât spitalele regionale. Există finanțare și dacă Dragoș Soare, atunci când va ajunge primar al municipiului Slobozia, se va mișca repede, undeva prin luna decembrie a acestui an putem include obiectivul pe lista celor finanțabile.”, a spus Cristian Bușoi, euro-parlamentar PNL.

(Comandat de Partidul Național Liberal. Executat de SC MEDIA WEB PUBLICITATE SRL. Cod Unic de Identificare AEP 21200012)

Related posts