Eveniment Favorite 

DRUMURI NAȚIONALE REDESCHISE PARȚIAL: S-a reluat circulația pe tronsoane de pe DN1D și DN2

Polițiștii rutieri au decis deschiderea a două sectoare de drumuri naționale în vestul județului Ialomița.

Se poate circula în condiții de iarnă la nivelul județului Ialomița pe DN1D Urziceni – limita cu județul Prahova și pe DN2, porțiunea cuprinsă între limitele cu Ilfov și Buzău.

Toate celelalte drumuri naționale și județene din Ialomița rămân închise circulației autovehiculelor.

Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi să țină cont de avertizările meteorologice și să amâne pe cât posibil orice deplasare pe drumurile cu trafic închis sau restricționat.

Prudența este cuvântul de ordine pe șosele înghețate

Dacă este absolut necesar ca unii dintre şoferi să plece la drum, conducătorii auto sunt sfătuiți să țină cont de următoarele recomandări:

Circulați cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Folosiţi corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;

Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, verificaţi periodic acumulatorul acestuia, nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor.

În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz.

Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite.

Conducătorii auto începători trebuie să evite pe cât posibil conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Related posts