Sport 

FOTBAL, CUPA ROMÂNIEI: CSM Politehnica Iaşi vine să joace cu Unirea Slobozia fără doi titulari

SUSPENDAŢI. Frăsinescu şi Cioinac, doi oameni de bază din echipa Politehnica Iaşi, nu au drept de joc în meciul din Cupa României după ce au fost eliminaţi în meciul de campionat cu Dinamo Bucureşti. Meciul cu Unirea Slobozia este programat marţi, de la ora 14.00, pe stadionul „1 Mai” şi va fi transmis de Telekom 1.

CSM Politehnica Iaşi a ieşit şifonată din meciul de campionat de sâmbătă, disputat în capitală şi pierdut cu 2 – 1 în faţa formaţiei Dinamo Bucureşti. Dincolo de pierderea celor trei puncte, moldovenii au primit nu mai puţin de opt cartonaşe galbene, doi dintre titulari fiind eliminaţi după ce au văzut câte două galbene. Primul care a plecat mai devreme la cabine a fost Cioinac, jucătorul reuşind să le primească în minutul 50 pentru proteste vehemente la adresa centralului Sebastian Colţescu, imediat ce acesta a acordat o lovitură de pedeapsă pentru Dinamo. În prelungirile partidei Frăsinescu avea să vadă al doilea cartonaş galben pentru un fault la mijlocul terenului şi să fie eliminat de pe teren, Colţescu eliminându-l şi pe antrenorul secund Eugen Trică pentru că acesta a ales să plece de pe bancă la cabine traversând terenul de joc! Potrivit site-ului echipei CSM Politehnica Iaşi, mijlocaşul Narcis Bădic va putea să joace cu Unirea Slobozia după ce şi-a ispăşit suspendarea pentru cumul de cartonaşe, iar pe lista indisponibililor din motive medicale se mai află jucătorii Moldovan şi Kizito.

Optimism pe linie la oaspeţi

În ciuda indisponibilităţilor pe care le au pentru meciul cu Unirea, oaspeţii mustesc de optimism şi se gândesc doar la adversarul din sferturile de finală ale Cupei României. Imediat după tragerea la sorţi, Flavius Stoican, antrenorul oaspeţilor, a declarat că formaţia sa a avut noroc şi că participarea într-o cupă europeană se poate face cel mai uşor printr-un parcurs fără greşeală în Cupă. „Suntem încrezători dar în acelaşi timp suntem şi atenţi la adversar. E clar că avem prima şansă în acest meci. Unirea Slobozia este un adversar pe care trebuie să-l respectăm dar suntem o echipă de Liga 1 şi suntem optimişti că putem merge mai departe. Trebuie să tratăm meciul serios pentru că nu este dinainte câştigat chiar dacă suntem favoriţi pe hârtie. Respectăm adversarul iar la ora jocului sper să avem determinare şi atitudine. Vreau să mergem mai departe, gândul nostru este să ajungem cât mai departe în Cupa României.”, a spus antrenorul principal al formaţiei Politehnica Iaşi.

„Este poate cel mai important meci din ultimii zece ani pentru echipa noastră, putem să scriem istorie şi ne dorim ca suporterii să fie mulţumiţi şi fericiţi la finalul partidei cu Iaşi. Va fi un meci greu dar noi vom face tot ce ne stă în putinţă să ne calificăm în faţa uneia dintre formaţiile bune din prima ligă.” (ROMEO SOARE, căpitanul echipei Unirea Slobozia, foto)

Echipe din prima ligă eliminate la Slobozia

Ediţia 1988 – 1989 a Cupei României este una de neuitat pentru iubitorii fotbalului din Slobozia. În acea ediţie a Cupei, în faza „şaisprezecimilor” competiţiei, Unirea Slobozia furniza o primă mare surpriză reuşind să câştige pe teren propriu cu un scor „italian” (1 – 0) împotriva echipei Universitatea Cluj. Calificarea în optimi avea să le aducă celor de la Slobozia un alt adversar din prima ligă, formaţia FC Bihor Oradea, iar calificarea mai departe avea să fie şi mai frumoasă, un 2 – 0 gustat din plin de miile de suporteri ce umpluseră până la refuz stadionul „1 Mai” din Slobozia. Sorţii erau însă nemiloşi la stabilirea celor patru meciuri din „sferturile de finală” ale Cupei României şi în calea Unirii ieşea Steaua Bucureşti. Meciul a avut loc pe teren neutru, la Constanţa „militarii” impunându-se cu 3 – 1 după un meci în care „buturuga mică” le-a dat serios de furcă. Steaua a trecut apoi şi de semifinale (3 – 2 cu Rapid Bucureşti) pentru a-şi adjudeca trofeul pus în joc printr-o victorie la limită, 1 – 0, într-o finală de foc cu Dinamo Bucureşti disputată la Braşov şi decisă de golul lui Gheorghe Hagi.

 

Related posts