Favorite Sport 

HANDBAL FEMININ: HCM Slobozia și Măgura Cisnădie au câștigat câte o repriză

HCM Slobozia și Măgura Cisnădie și-au împărțit reprizele, au câștigat când au jucat cu mingea lor, dar la final oaspetele s-au bucurat de victorie.

HCM Slobozia și-a pus ultimele speranțe într-o victorie menită a o readuce cu șanse în lupta pentru evitarea retrogradării.

Echipa antrenată de Gheorghe Covaciu se uita optimistă în clasament spre Măgura Cisnădie, o formație din a doua jumătate a ierarhiei.

Meciul disputat fără spectatori a fost unul echilibrat, presiunea rezultatului punându-și amprenta pe ambele formații.

Greșelile personale și numeroasele întreruperi au creat un aspect cenușiu, oarecum de înțeles având în vedere valoarea celor două echipe.

HCM Slobozia și Măgura Cisnădie s-au succedat la conducere dar nu au avut forța de a se desprinde la mai mult de două goluri.

Ioana Georgescu de la la gazde și neobosita Ada Moldovan de la oaspete au fost principalele marcatoare într-o repriză în care s-a ratat de patru ori de la 7 metri.

Cu o apărare ceva mai agresivă și un marcaj eficient la Ada Moldovan, HCM Slobozia încheie prima jumătate de meci într-un avantaj de două goluri, 10 – 8.

Minge schimbată de arbitri la pauză

De patru minute și trei goluri marcate la rând au avut oaspetele nevoie pentru a întoarce scorul în favoarea lor, 11 – 10 în minutul 34.

A fost momentul în care antrenorul Gheorghe Covaciu a sesizat că handbalistele manevrează altă minge decât cea aleasă la începutul meciului.

Așa au decis cei doi arbitri, ei au ales ca în repriza a doua să fie pusă în joc mingea echipei Măgura Cisnădie.”, i s-a transmis tehnicianului de la masa tehnică.

Evident mai obișnuite cu noua minge, Ada Moldovan și compania au știut să mențină constant un avans de două – trei goluri în favoarea lor.

Este drept că ratările au fost exasperant de mari și nepermis de multe în tabăra HCM Slobozia, care s-a izbit de o Elena Voicu într-o formă de zile mari.

Ana Vacariu și Ioana Georgescu ratează cele două aruncări de la 7 metri, Măgura Cisnădie nu iartă și fructifică patru din patru iar la final oaspetele pleacă fericite, victorie cu 21 – 19.

HCM Slobozia rămâne cu 4 puncte ultima în Liga Florilor, la două puncte în spatele CSU Cluj-Napoca. Rapid București a scăpat de griji și are 9 puncte grație victoriei de la Slobozia.

În aceste moment campionatul Ligii Naționale de handbal feminin este întrerupt, o decizie luată de FRH ca urmare a înmulțirii cazurilor de coronavirus.

HCM SLOBOZIA: Polocoșer, Aron – Georgescu (6), Ciolan (4), Toma (3), Ilie (3), Vacariu (2), Vartic (1), Sava, Ivan, Obedeanu, Jlezi, Naumenko, Nicolae, Moldoveanu. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

MĂGURA CISNĂDIE: Voicu, Pașca, Ilie – Moldovan (8), Gatzel (3), Tănăsie (3), M. Predoi (2), Ani-Senocico (2), Panici (2), Nan (1), Crăciun, D. Predoi, Petrescu, Iuga, Ujkic, Tomescu. Antrenor: Alexandru Weber.

Related posts