Sport 

HANDBAL, ORA 10.30, HCM SLOBOZIA – HCF PIATRA NEAMŢ: „Este cumplit de greu să stai în tribună şi să nu poţi juca”

REFACERE. Talentata extremă Raluca Nicolae strânge din dinţi într-un program de recuperare intens după operaţie ce a obligat-o să stea departe de joc mai bine de patru luni.

Raluca Nicolae a fost trecută pe foaia de joc a echipei HCM Slobozia la meciul din Cupa României cu Neptun Constanţa şi cu toţii ne doream s-o vedem pe teren măcar câteva minute. Intensitatea teribilă a jocului l-a determinat pe antrenorul Gheorghe Covaciu să amâne revenirea până la meciul cu CNOT Iaşi. Partidă mult mai uşoară şi care i-a permis Ralucăi să pună din nou mâna pe mingea de handbal într-un meci oficial, iar ea a jucat mai bine de 30 de minute. Cu siguranţă o vom vedea şi astăzi pe teren, de la ora 10.30, în sala „Andreea Nica”, împotriva fetelor de la HCF Piatra Neamţ.

Recuperarea intensă la Comoclinic

„Mă simt destul de bine în momentul de faţă, am intrat şi la antrenamente chiar dacă nu la capacitate maximă, sunt undeva la 20 – 30%. Eu sunt mulţumită de nivelul fizic de acum şi sper ca lucrurile să meargă doar spre bine de acum înainte. A fost o perioadă foarte grea pentru mine dar am avut în jur oameni care m-au ajutat să trec cu bine peste necazul accidentării.”, explică Raluca prin ce a trecut.

Cu jumătate de ligament afectat, Raluca Nicolae a avut parte de ce-a mai gravă accidentare din scurta sa carieră de handbalistă şi speră să nu mai fie obligată să treacă prin aşa ceva: „A fost cea mai urâtă accidentare pe care am avut-o şi sper să nu mai am parte de aşa ceva. Am stat patru luni şi mă bucur că deja am putut să reintru chiar şi câteva minute să joc. În general se stă cam şase luni la astfel de accidentări, a contat foarte bun recuperarea pe care am făcut-o.”

Programul de recuperare făcut la Clinica Comoclinic din Slobozia a fost ideal pentru Raluca Nicolae, tânăra extremă strângând din dinţi pentru a reveni cât mai repede în echipă. „Recuperarea cu Bogdan m-a ajutat să mă refac după accidentarea urmată de operaţie dar are şi rolul de a mă face mai puternică decât am fost.”, mai spune Raluca.

Emoţii mari departe de joc

Raluca Nicolae a fost în aceste luni de pauză suporterul numărul 1 al colegelor sale. Chiar şi sprijinită în cârjă, ea le-a încurajat pe fete atunci când le-a fost greu pe teren. „Este super-greu să stai în spatele băncii de rezerve, să stai în tribună şi să nu poţi să intri pe teren. Avem cea mai bună echipă din Divizie şi abia aştept să pot pune umărul la turneul semifinal şi cel final pentru a reveni în Liga Florilor. Îmi doresc enorm să promovăm, ne-am chinuit un an de zile în Divizia A şi spun că locul nostru nu este aici. Din punctul meu de vedere nu ar trebui să ne pună probleme nici Ştiinţa Bucureşti şi nici CS Mioveni, de fiecare dată când am jucat cu ele am câştigat. Trebuie să fim atente şi conectate o mie la sută la meciurile din turneele semifinale pentru a ne bucura la final de promovare.”, spune cu optimism Raluca.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts