Favorite Politică 

AM ÎNTÂLNIT ŞI ROMÂNI FERICIŢI! Revoluţia fiscală le-a adus deputaţilor Pop şi Muşoiu câte 600 lei în plus în buzunare

BILANŢ. Deputaţii PSD Andrei Pop şi Ştefan Muşoiu, singurii parlamentari ialomiţeni aflaţi la primul mandat, au calculat bunăstarea românilor după revoluţia fiscală a guvernării PSD şi au ajuns la concluzia că nivelul de trai al cetăţenilor a crescut cu fix 4%!

Prezentarea bilanţului de activitate pe anul 2017 a fost pretextul deputaţilor Andrei Pop şi Ştefan Muşoiu de a ieşi public şi a vorbi despre realizările măreţe ale unui an de guvernare PSD. În realitate discuţiile s-au axat pe prezentarea beneficiilor aduse românilor de Revoluţia Fiscală gândită în laboratoarele cu idei social-democrate, cu prezentarea concretă a creşterilor salariale în sectorul bugetar, o încercare a partidului de a expune public doar partea plină a paharului.

Inflaţia PSD mai mică decât inflaţia oficială

Obişnuit cu cifrele încă de pe vremea când era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi, ulterior, în lipsa lui Vasile Silvian Ciupercă chiar şef peste instituţia judeţeană, deputatul Ştefan Muşoiu a ţinut să spună clar şi răspicat că toată tevatura publică privind creşterea preţurilor şi scăderea salariilor nu are acoperire în realitate. Din păcate pentru el, toată pledoaria pozitivă s-a axat pe o valoare a inflaţiei de 1,1%, mai mică decât valoarea oficială de 1,34%, aşa cum a fost ea transmisă de Institutul Naţional de Statistică!

„Chiar dacă s-a spus că toate creşterile salariale au fost acoperite de inflaţie, vreau să vă reamintesc să inflaţia pe 2017 a fost de doar 1,1% faţă de media europeană de 1,7%, iar puterea efectivă de cumpărare a veniturilor salariale din public şi privat s-a majorat în anul 2017 cu 12,7%. De la 1 ianuarie s-a făcut transferul contribuţiilor de la angajator la angajator şi mulţi reclamă că majoritatea salariilor au scăzut şi vreau să vă spun că acest lucru nu s-a întâmplat.”, a susţinut Ştefan Muşoiu, precizând că aceasta este valoarea inflaţiei conform EUROSTAT.

Pentru a infirma acuzaţiile opoziţiei, parlamentarul social-democrat a adăugat că doar în cazul anumitor instituţii publice şi doar pentru persoanele cu funcţii de conducere au fost diminuări de salarii pentru că acestea depăşeau valoarea maximă prevăzută a se atinge până în anul 2022. „Este cazul Direcţiei de Sănătate Publică unde salariile directorului şi directorului economic au scăzut cu 6.000 lei, respectiv 4.000 lei. Cu 1.000 lei a scăzut şi salariul directorului DSVSA, la Statistică s-a diminuat doar salariul directorului, la Casa Judeţeană de Pensii au fost mici influenţe negative la directorul executiv…”, a trecut în revistă Muşoiu.

Deputaţii iau în plus 600 lei în mână

Întrebaţi dacă au fost afectaţi în plan personal, ca parlamentari, de măsurile economice luate de PSD începând cu 1 ianuarie 2018, cei doi deputaţi au recunoscut cu jumătate de gură că veniturile nete le-au crescut cu 600 lei peste cei 9.300 lei primiţi lunar până în decembrie. „Nu au crescut toate sumele forfetare, doar pentru anumite cheltuieli. În ianuarie faţă de decembrie am luat indemnizaţie de 9.900 lei iar suma forfetară pe ianuarie a fost de 18.000 lei, în care sunt angajaţii, chiriile…”, a precizat Ştefan Muşoiu.

„Avem a treia cea mai mică inflaţie la nivelul Uniunii Europene. Procentul puterii de cumpărare de 11,4%, medie privat-bugetar, acoperă creşterile de preţuri datorate inflaţiei. Bunăstarea românilor, cu PSD la guvernare, a crescut în 2017 cu 4%!” (ANDREI POP, deputat PSD)

Ca să accentueze gradul de bunăstare produs românilor de măsurile fiscale ale partidului său, deputatul Andrei Pop a analizat cifrele şi i-a dat următorul rezultat, e drept complicat de urmărit: „Avem a treia cea mai mică inflaţie la nivelul Uniunii Europene. Procentul puterii de cumpărare de 11,4%, medie privat-bugetar, acoperă atât creşterile de preţuri datorate inflaţiei cât şi creşterile de preţuri care au avut loc în special la petrol având în vedere creşterea celui mai mare preţ la baril din ultimii trei ani şi, e adevărat, a avut şi o influenţă minoră introducerea accizei la motorină şi în lanţ au existat mai multe creşteri de preţuri în domeniul unor produse alimentare şi nealimentare şi creşteri la energie electrică, creşteri care au avut loc într-un context regional, deci nu…”

 

 

 

 

Related posts