Educație Favorite 

Învățământ online încă patru săptămâni

Învățământ online în perioada 11 ianuarie – 8 februarie este decizia adoptată miercuri în ședința Executivului.

Învățământ online cel puțin în primele patru săptămâni ale anului școlar 2020 – 2021, a decis Guvernul în ședința de miercuri.

Ordonanța de Guvern adoptată miercuri permite desfășurarea cursurilor școlare în sistem online pentru perioada 11 ianuarie – 8 februarie după ce Ministerul Educației a precizat că o decizie privind redeschiderea școlilor se va lua, cel mai probabil, abia la finalul lunii ianuarie.

În perioada 11 ianuarie 2021 – 8 februarie 2021, prin excepție de la prevederile alineatului 1, pe baza și sub rezerva analizei situației epidemiologice la nivel național realizată de Ministerul Sănătății, împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin ordin al ministrului Educației se poate dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a ante-preșcolarilor, școlarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în online.”, se arată în documentul emis de Guvernul României.

Cum vechile prevederi legale stabileau desfășurarea orelor de curs în sistem online doar până la 31 decembrie 2020 iar luni elevii ar fi trebuit să revină în sălile de curs, Guvernul a fost obligat să emită o astfel de decizie pe ultima sută de metri, cu doar câteva zile înaintea reluării cursurilor școlare.

În condițiile în care pandemia de COVID-19 afectează încă, după cum știm, sănătatea populației, se impune adoptarea în regim de urgență a cadrului legal care să asigure desfășurarea procesului de învățământ astfel încât cadrele didactice și elevii să beneficieze de drepturile constituționale la învățătură și sănătate, în condiții de siguranță epidemiologică, demonstrând în același timp dorința Guvernului de trecere a școlii în format clasic începând cu cel de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021, sub rezerva evoluției epidemiologice.”, a explicat situația Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Ministrul Educației spune că își dorește ca redeschiderea școlilor să se facă în primă fază pentru copiii din grădinițe și cei din învățământul primar și doar în zonele cu o rată mică de infectare cu Covid-19, dar cum aceștia intră în vacanță pe 29 ianuarie o posibilă reprimire în sălile de curs nu se va produce mai devreme de 8 februarie. (FOTO: pexels.com)

Related posts