Favorite Politică 

Marian Pavel (PSD): „Rețeaua sanitară din Ialomița suferă din cauza unui management deficitar. Noi vom atrage medicii, nu îi vom îndepărta!”

Rețeaua sanitară a județului Ialomița ar trebui să asigure acces operativ și nediscriminatoriu pentru toți cetățenii județului, este de părere Marian Pavel, președintele PSD Ialomița și candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Ialomița.

În centrul rețelei sanitare trebuie să stea Spitalul Județean de Urgență de la Slobozia la care trebuie să ajungă toate cazurile ce nu pot fi tratate la spitalele din Urziceni, Fetești și Țăndărei.

În guvernarea PSD au fost asigurate fonduri importante pentru reabilitarea spitalului de la Slobozia. Până acum s-au alocat către acest spital peste 32 de milioane de euro, bani din PNDL și din Programul Operațional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”. Din păcate lucrările se derulează greu și va trebui să urgentăm finalizarea acestor proiecte.

În urma măsurilor legislative, administrative și sociale întreprinse în ultimii ani de Guvernarea PSD s-au realizat unele progrese în modernizarea spitalelor, policlinicilor, stabilizarea personalului medical și paramedical, printr-o mai bună remunerare, modernizarea serviciilor de ambulanță și a intervențiilor de urgență

Cu toate acestea, în acest moment capacitatea spitalului din Slobozia de a asigura servicii de calitate este mult redusă din cauza managementului defectuos al instituției.

Este inadmisibil ca un spital de urgență să nu aibă acoperite mai multe linii de gardă foarte importante. Nu există a doua linie de gardă la secția de chirurgie, nu avem linie de gardă la neurologie sau la ortopedie pediatrică. Iar asta se întâmplă deoarece nu există o politică de atragere a medicilor.

Ba, aș putea spune, managementul a reușit performanța să alunge medicii buni din spital ceea ce ne-a condus la o criză de personal înalt calificat.

Asta se traduce prin pierderi financiare importante, spitalul nereușind să presteze și să factureze servicii. De asemenea transparența modului în care sunt cheltuiți banii asiguraților lasă de dorit.

Pe site-ul instituției nu sunt postate contractele de achiziții publice și mă întreb cine avea interesul să ascundă aceste contracte și de ce. De asemenea, nu există evaluările anuale ale performanței managerului, așa cum cerere legea.

Am atras public atenția asupra acestor deficiențe dar semnalele mele nu au fost luate în considerare. Ca președinte CJ Ialomița voi putea să mă implic direct în îndepărtarea acestor deficiențe grave.

Prioritatea mandatului meu va fi aceea de a asigura un management performant care să fie capabil să gestioneze resursele alocate cu maximă eficiență.

Ne propunem să asigurăm un cadru adecvat pentru promovarea unui mod de viață sănătos și proactiv, favorizarea activităților sociale și prevenția și educația medicală prin:

  • Asigurarea accesului universal la servicii de informare, educare și consiliere pentru promovarea prevenției și adoptarea unui stil de viață fără riscuri.
  • Inițierea unui program județean de educație în sănătate, a prevenției și a unui mod de viață sănătos,
  • Continuarea investițiilor în spitalele prioritare și cel județean, dotarea cu echipamente de specialitate, pregătirea și perfecționarea resursei umane
  • Modernizarea și reabilitarea infrastructurii sănătății publice la media standardelor UE, cu accent și pe zona rurală. Creșterea accesului la servicii medicale primare la nivelul comunității, asistență medicală în comunitățile sărace/marginalizate/dezavantajate.
  • Dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu, îngrijire pe termen lung și servicii și infrastructuri comunitare, în special pentru persoanele în vârstă și persoanele cu handicap
  • Dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului de pregătire pentru personalul cu atribuții în domeniul asistenței medicale de urgență. Acordarea de prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență.

Marian Pavel – Președinte PSD Ialomița, candidat la președinția Consiliului Județean

(Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Ialomiţa. Executat de SC MEDIA WEB PUBLICITATE SRL. CUI Mandatar Financiar Coordonator: 21200019.)

Related posts