Favorite Social Viața la țară 

Poșta Română bagă și ea mâna în buzunarul românilor

Poșta Română, societate cu acționar majoritar statul român, taxează cu 2,5 lei plata facturilor la utilități.

Poșta Română bagă și ea mâna în buzunarul românilor în contextul în care cei mai mulți furnizori de energie și gaze naturale își bat joc de consumatori prin creșterea nejustificată a tarifelor.

Societatea deținută de statul român taxează cu 2,5 lei încasarea facturilor emise de GDF Suez Energy, ENEL Energie și ENEL Energie Muntenia.

Serviciul oferit gratuit de orice magazin care și-a montat aparat pentru încasarea facturilor la utilități (magazin plătit de furnizorii de utilități!) este taxat fără jenă de Poșta Română.

Cei mai afectați sunt, bineînțeles, locuitorii din mediul rural și pensionarii, oameni care știu de-o viață că facturile se pot plăti la Poștă, persoane pentru care plata online ține de domeniul științific-fantastic.

Ca bătaia de joc să fie maximă, anunțul taxării cu 2,5 lei a plății facturilor la furnizorii de gaz și energie electrică este însoțit de precizarea: „scutit de TVA”!

Altfel spus, Poșta, pardon Statul român, te scutește atunci când te arde cu 2,5 lei de fix 19%, adică vreo 13 bani! Mare domn, statul român, mare caracter!

Statul mănâncă lunar cinci pâini sau zece ouă în locul cetățeanului

Statul român, flămând din cale afară, alege să scoată 5 lei din buzunarul celor care achită două facturi pe lună. Costul a cinci pâini sau a zece ouă.

De ce o face? Pentru că poate! Și pentru că orice încasare alimentează lunar clientela politică (nu contează culoarea, toate partidele au aceleași apucături când ajung la butoanele puterii) priponită în funcțiile de conducere ale unei entități a Statului.

Poșta Română este de ani de zile doar locul de muncă al unor personaje pe care le recomandă doar carnetul de partid și nimic altceva.

Potrivit site-ului termene.ro, Poșta Română a avut în ultimii șase ani nu mai puțin de 22 administratori.

Unii dintre ei au stat doar câteva luni, suficient cât să ia o leafă lunară de mii de lei și să-și treacă în CV că au condus chiar și pentru scurt timp Poșta Română.

Printre ei îl regăsim și pe Liviu Daniel Patrichi, administratorul Companiei Poșta Română în perioada 18.04.2019 – 18.02.2020.

Fost consilier local PSD de Slobozia, trecut apoi pe la AFIR, Patrichi a fost ulterior manager al Spitalului Municipal Fetești de unde a fost adus manager al Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Pe filieră politică, firește. În acest caz filiera PSD. Partid care l-a avut și pe lista de candidați pentru Camera Deputaților în anul 2020.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia SA, acționari la Poșta Română

Și dacă vă mai întrebați de ce Poșta Română încasează 2,5 lei pentru încasarea facturilor emise de Enel Energie și Enel Energie Muntenia SA, furnizori ce achită comisioane firmelor private ce aleg să adune banii de la consumatori, aflați că de fapt cele două societăți au tot interesul să crească încasările Companiei Poșta Română și, implicit, profitul companiei.

Fiecare dintre ele dețin câte 12% din acțiuni la Fondul Proprietatea SA, cea care are o participație de 6,48% din acțiuni la Poștă.

Diferența de acțiuni la Poșta Română, aproape 93,52%, o deține statul român, prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Datele financiare ale anului 2020 arată că Poșta Română a avut un profit de 29,361 milioane lei (aproximativ 6 milioane euro), la o cifră de afaceri de 1,287 miliarde lei, (aproximativ 263 milioane euro).

Related posts