Favorite Politică Social 

PSD propune acordarea de tichete valorice pentru consumatorii vulnerabili

PSD cere urgentarea procesului de reglementare a pieței de energie și acordarea de vouchete pentru toți consumatorii vulnerabili.

PSD va propune în Coaliție rediscutarea în regim de urgență a propunerii sale inițiale pentru reglementare a pieței de energie pentru o perioadă limitată, anunță social-democrații într-un comunicat postat pe site-ul partidului.

Scopul acestei soluții este să se pună capăt tranzacțiilor speculative cu energie. Operatorii seriosi din acest sector vor putea funcționa eficient în condiții comerciale predictibile.”, susțin cei din PSD.

Inițiativa social-democraților are loc ca urmare a deschiderii manifestate în ultima perioadă de companii din domeniul energiei pentru identificarea unei formule de reglementare a pieței pe o durată determinată pentru asigurarea stabilității prețurilor de tranzacționare.

Partidul Social Democrat solicită fonduri europene pentru vouchere

O altă propunere a Partidului Social Democrat, enunțată încă de la începutul acestui an și care va fi reluată în cadrul Coaliției de Guvernare, este utilizarea fondurilor europene disponibile pentru acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili cu scopul de a asigura o protecție reală pentru acească categorie.

Tot la inițiativa PSD, actualul Guvern a aplicat deja această soluție de utilizare a fondurilor europene pentru o serie de măsuri de sprijin țintite către categoriile sociale cele mai vulnerabile, exemplul cel mai relevant fiind cel al tichetelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.”, au mai transmis cei din Partidul Social Democrat.

Related posts