Administrație Favorite 

SLOBOZIA: Adrian Mocioniu modifică bugetul local. Șase miliarde lei vechi merg în plus la salarizarea șefilor

Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, propune modificarea bugetului local aprobat în urmă cu doar zece zile.

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe bugetul local pe anul 2020 aprobat de Primăria Slobozia și primarul Adrian Mocioniu vine cu modificarea lui.

Invocând completarea bugetului inițial, o catastrofă administrativă pentru municipiul reședință de județ, primarul adaugă o serie de venituri menite a mai spăla puțin din rușinea listei de investiții.

Cote defalcate din impozitul pe venit în valoare de 11,14 milioane lei, 504.000 lei de la Consiliul Județean Ialomița și 620.000 lei din concesiuni și închirieri sunt sume în plus ce intră la bugetul local.

Tot pe plus sunt calculate și fonduri de 4,784 milioane lei, bani de la bugetul de stat alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Primul gând, o majorare a cheltuielilor de personal la „Autoritățile Executive”

Obicei vechi de ani de zile, primul gând la primarului Adrian Mocioniu când a dat peste fonduri în plus a fost completarea cheltuielilor de personal, și așa din cale afară de generoase.

Pe principiul „Unde s-a dus mia, se duce și suta!”, din pixul de edil priceput Mocioniu a făcut mai întâi parte salariaților instituției, căci vin alegerile și trebuie oamenii convinși să-l voteze. Fie și pe banii contribuabililor!

Astfel, 600.000 lei (6 miliarde lei vechi) se adaugă la, atenție, cele 12,5 milioane lei (125 miliarde lei vechi) cheltuieli de personal autorități executive, în mare parte șefii din Primăria Slobozia.

Încă 30.000 lei peste cei 2,6 milioane lei se pun în plus pentru cheltuielile cu plata bunurilor și serviciilor pentru „Autoritățile Executive”.

În total, pentru cheltuieli de personal se alocă în plus la nivel de instituție 877.650 lei, peste cele 41.192.950 lei aprobate inițial.

Pentru decontarea bunurilor și serviciilor se dau acum 493.642 lei peste valoarea de 23.872.900 lei aprobată săptămâna trecută.

 

Primarul Adrian Mocioniu promite doar cinci lucrări noi în 2020

Spectaculoasă” este lista de investiții pe anul 2020 la propusă de primarul municipiului Slobozia atunci când vine vorba de lucrări noi.

Omul pe care locuitorii municipiului Slobozia îl plătesc regește lună de lună are o viziune specială pentru dezvoltarea celui mai mare centru urban din Ialomița.

Lucrările noi pot fi numărate pe degetele de la o singură mână iar ca valoare totală reprezintă sume penibil de mici.

O reparație capitală a centralei termice la Liceul Tehnologic Al I. Cuza (45.000 lei), amenajare loc de joacă cartier Bora (100.000 lei), înlocuire/deviere conductă refulare Cărămidari (100.000 lei) sunt trei dintre lucrările noi.

Celelalte două se referă la extinderea cimitirului uman cartier Bora (130.000 lei) și extinderea rețelei de alimentare și iluminat public pe străzile Iezerului și Ion Creangă (100.000 lei).

Related posts