Favorite Social 

„SPRIIT CIVIC” LOCAL: 100 anunţaţi pe facebook, sub 30 prezenţi cu mâinile în gunoaie!

SLOBOZIA. O acţiune de strângere a deşeurilor de pe străzi din municipiul Slobozia a arătat încă o dată că românii sunt majoritari pe facebook şi minoritari atunci când trebuie să se implice activ în acţiuni cu impact civic.

30 de tineri s-au mobilizat pe facebook şi s-au întâlnit sâmbătă pe B-dul Chimiei din municipiul reşedinţă de judeţ pentru a participa la o acţiune benevolă de strângere a deşeurilor menajere aruncate de indivizi străini de bunul simţ. „Locuim la parter şi pentru noi este mult mai vizibilă mizeria din jurul blocului şi am zis să ieşim la adunat gunoaie. Am făcut un grup pe facebook la care în scurt timp au aderat cam 100 de persoane.”, explică iniţiativa Ioana Stănescu şi Dan Negru, citaţi de www.guraialomitei.com.

Entuziasmul din faţa telefoanelor mobile s-a evaporat însă atunci când s-a ajuns la ora şi locul stabilite pentru începerea acţiunii de strângere a gunoaielor, moment în care abia s-a depăşit un sfert din numărul „entuziaştilor” de pe grupul de socializare! Oarecum dezamăgiţi, tinerii s-au înarmat cu saci manejeri şi au luat la pas mai multe artere din municipiul Slobozia.

Nu întâmplător au pornit de pe b-dul Chimiei (foto), locul unde seară de seară zeci de maşini sunt parcate de-o parte şi de alta a drumului, se mai pune şi de-un drift la intersecţia cu varianta, se socializează stând pe autovehicule ori prin portbagaje dar, fără excepţie, se aruncă zeci de ambalaje de mâncare, sticle, cutii de aluminiu ori PET-uri. În aceste condiţii n-a mai mirat că din spaţiul verde adiacent s-au umplut cei mai mulţi dintre cei 200 de saci mari cu gunoaie, deşeuri ce au fost încărcate într-o auto-utilitară şi predate la un centru de colectare.

Related posts