Ștefan Mușoiu: „Anul 2024 aduce noi creşteri de venituri”
Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, anunță majorarea pensiilor, salariilor profesorilor, alocațiilor și a salariului minim.
Anul 2024 debutează cu o serie de majorări de venituri pentru majoritatea categoriilor sociale, remarcă Ștefan Mușoiu, parlamentar social-democrat.
Aceste creșteri de beneficii financiare vin și confirmă nu doar promisiunile făcute de guvernarea PSD, ci și rezultatele pozitive ale modificărilor fiscale, asumate de Cabinetul Ciolacu, care înlesnesc în plus atragerea integrală a fondurilor europene, cât și investițiile străine, este de părere deputatul PSD de Ialomița.
Astfel, alocațiile de stat pentru copii se măresc cu 13,8%, în timp ce copiii cu vârsta de până în 2 ani vor primi o alocație de 719 lei, la fel și cei de până în 18 ani care au dizabilități.
Și indemnizația de creștere a copilului plus alte opt forme de ajutor social se vor mări în 2024, de la 1 martie cu un procent egal cu rata inflației din anul 2023, încă neanunțată de Institutul Național de Statistică. INS face publică, după data de 15 ianuarie a fiecărui an, această cifră.
Președintele executiv al PSD Ialomița explică faptul că de aceste creșteri, calculate tot pe baza indicelui social de referință (ISR), sunt vizate și indemnizația de șomaj, ajutorul social, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap.
ISR se actualizează din oficiu la data de 1 martie cu rata medie a inflației din anul anterior, dacă aceasta a fost pozitivă, potrivit Legii 225/2021.
„2024 începe cu majorarea pensiilor și alocațiilor. Se respectă deplin angajamentul politic al PSD privind protejarea maximală a populației, în special a categoriilor sociale vulnerabile, bătrânii și copiii. Această creștere contribuie semnificativ la menținerea puterii de cumpărare.”, subliniază Ştefan Muşoiu.
Ştefan Muşoiu: „Contextul extern dificil nu afectează indexările anunțate! ”
În ciuda unui context extern extrem de complicat, cu crize economice suprapuse și război, PSD reușește să asigure banii necesari în bugetul acestui an, nu doar pentru indexarea pensiilor și alocațiilor, ci și pentru creșterea veniturilor salariale ori a investițiilor.
Mai concret, și salariile profesorilor se vor majora. Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar vor beneficia de venituri mai mari, cuprinse între 19,4% şi 20,5%.
Prima indexare de aproape 13% este efectuată încă din această lună. Și directorii unităților de învățământ, precum și profesorii universitari și personalul auxiliar și cel administrativ sunt cu toții vizați de indexarea etapizată a remunerațiilor lor lunare.
De asemenea, valoarea punctului de pensie se majorează mai întâi cu 13,8%, apoi de la 1 septembrie, vor crește din nou, în urma recalculării după noua formulă.
Deputatul PSD, Ștefan Mușoiu, le dă vești bune și beneficiarilor pensiilor minime pentru că și indemnizaţia socială pentru aceștia va fi indexată.
Proiectul de buget pentru 2024 mai prevede și o creștere de salarii de 5% pentru unele categorii de bugetari, nu și pentru demnitari. În plus, Guvernul PSD-PNL, condus de premierul Marcel Ciolacu, are în plan și salariul minim brut.
Acesta ar putea să se majoreze de la 3.300 lei brut la 3.700 lei de la 1 iulie. Și pentru că se probează încă odată că PSD știe să guverneze în folosul tuturor românilor, Cabinetul Ciolacu a mai crescut salariul minim brut în luna octombrie 2023 de la 3.000 la 3.300 lei.
Creșterea economică e bazată pe investiții, nu pe consum!
Dacă în perioada cât PSD era condus de Liviu Dragnea și se afla la guvernare, creșterea economică se baza, atunci, în principal pe consum, în prezent, România înregistrează o premieră foarte importantă.
„Prim-ministrul Marcel Ciolacu a reușit, împreună cu întregul său cabinet, să impună modelul cel mai sănătos de dezvoltare pentru țara noastră care se susține, acum, pe investiții şi pe fondurile europene, și nu pe consum!
Debutul procesului de implementare al acestui model vital și viabil pentru viitorul țării noastre nu a ferit PSD de criticile gratuite ale opoziției, însă trebuia eliminat definitiv artificiul de dezvoltare temporară, datorat în principal consumului și care ar fi continuat să genereze inflație.
Singurul factor de creştere economică care nu creează inflaţie sunt investiţiile finanţate din fonduri europene, precum şi investiţiile străine directe.”, își nuanțează spusele președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Ștefan Mușoiu.