Favorite Politică 

ȘTEFAN MUȘOIU, DEPUTAT PSD: Economia națională, subminată cu bună-știință

Ștefan Mușoiu, deputat PSD, acuză Guvernul PNL că a luat măsuri împotriva intereselor românilor.

Ștefan Mușoiu, parlamentar PSD de Ialomița, critică deciziile economice și spune că economia națională a fost subminată cu bună știință.

Toate demersurile Cabinetului Orban se dovedesc, pe zi ce trece, împotriva românilor, și nu în beneficiul acestora. Eliminarea taxei pe lăcomia bancară care ar fi adus, anual, 3 miliarde de lei la buget, precum și deciziile care au făcut creditele din ce în ce mai inaccesibile demonstrează direcția clară pe care s-a angajat actualul Executiv., consideră Ștefan Mușoiu.

Deputatul PSD spune că eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a corporațiilor din energie, cât și evoluția crescătoare a prețurilor la curent electric și gaze creionează dezastrul provocat de liberalizarea, înainte de termen, a pieței energiei.

Nici vânzarea, în plină pandemie, la prețuri de nimic a activelor celor mai valoroase companii ale statului român, printr-o șmecherie legislativă, nu dezvăluie vreo vagă preocupare a puterii liberale față de bunăstarea cetățenilor.”, este de părere Ștefan Mușoiu.

Deputatul PSD critică și modul în care a fost gestionat Pilonul 2 de pensii și eliminarea opțiunii contribuabililor de a alege transferarea banilor către Pilonul 1.

Prin eliminarea obligațiilor pentru administratorii privați ai Pilonului 2 de pensii de a-și majora capitalul social și anularea posibilității opțiunii pentru contribuabil, 7,6 milioane de salariați sunt obligați să contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar la Pilon II, fapt ce reconfirmă că Guvernul Orban subminează grav interesul economic național ca să-și satisfacă clientela politică.”, a mai spus Ștefan Mușoiu.

Related posts