Favorite Politică 

Tinel Gheorghe: Excluderea mea de pe listă este o execuție stalinistă

Tinel Gheorghe, deputat PNL, și-a arătat public nemulțumirea față de alegerea PNL Ialomița de a nu-l mai pune pe lista electorală a Camerei Deputaților.

Tinel Gheorghe a comentat public decizia organizației județene PNL de a nu-l mai susține pentru al patrulea mandat de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Excluderea mea de pe listă este o decizie nedreaptă. Eu am fost scos total de pe listă, fără niciun argument, fără nicio justificare, fără, fără, fără, fără absolut nimic deși 5 ani am condus organizația PNL Ialomița. Cu bunele și cu relele, totuși rezultatele sunt notabile, ca dovadă că PNL contează în Ialomița fiind a doua forță politică.”

De ce ați fost scos de pe lista electorală?

Nu știu de ce am fost scos de pe listă, nu știu de ce nu a fost luată în considerare cererea mea și n-a fost supusă votului. Nu mi s-a dat nicio explicație, s-a spus doar public că este lista agreată cu Ludovic Orban. Nu-mi aduc aminte ca Ludovic Orban să fi participat la constituirea organizațiilor locale și nici la foarte multe campanii electorale în afară de faptul că a venit în ultima zi de locale.”

Mi se pare o execuție stalinistă, numai Partidul Comunist pe vremea lui Stalin mai practica astfel de metode, e dezonorant nu pentru Ludovic Orban, de la el nu am nicio așteptare, e dezonorant pentru Dragoș Soare că s-a transformat incognito așa, peste noapte, în mâna lungă a lui Ludovic Orban în Ialomița.”

De ce spuneți că a fost o execuție stalinistă?

PNL a luat la alegerile locale 26,33% în Ialomița. Sub acest procent sunt foarte multe organizații județene 16, 17, 20, cărora nu li s-a întâmplat nimic, nu li s-a cerut să facă pași înapoi ba, mai mult, sunt lideri de liste în momentul de față.”

Uitați-vă la București! Acest standard dublu cu care a fost analizată activitatea mea personală și a altor organizații unde președinții au o relație de amiciție cu președintele partidului nu este o atitudine sănătoasă. Acesta este standardul dublu impus de Ludovic Orban.”

S-a uitat cât a obținut Ialomița și a fixat pragul de 27% deși nu a existat niciun prag în structurile de conducere ale PNL, a fost un prag aleatoriu impus de Ludovic Orban, ad-hoc, după alegeri, astfel încât să decapiteze unde a vrut să decapiteze. Sunt ferm convins că dacă aveam 27,33% ar fi pus pragul de 28% sau 27,5% ca Ialomița să fie decapitată. A fost ceva premeditat, și-o asumă, este problema lui…”

Ce veți face în continuare?

Îmi duc cele două luni de mandat de deputat, după care am trei variante: să mă întorc la locul de muncă, să mă întorc în sectorul privat sau să aleg ceva între și între. Am avut oferte în perioada aceasta de a prelua formațiuni politice în județul Ialomița, dar departe de mine gândul acesta.”

Voi fi un critic extrem de acerb atunci când lucrurile vor derapa și voi fi un susținător extrem de puternic când lucrurile vor merge pe făgașul lor corect și firesc. PNL trebuie să rămână în Ialomița opozantul PSD, asta este clar. Nu există altă soluție pentru PNL indiferent de cum arată scena politică în momentul de față pentru că dacă nu dă dovadă că face opoziție la PSD există riscul ca alte formațiuni politice să se ridice și să ia locul PNL.”

A fost cineva care v-a vrut cu orice preț dat la o parte?

Da. Nu am avut o relație de vasalitate cu Ludovic Orban, am avut o relație principială, sunt președintele organizației județene, sunt membru în Biroul Național Executiv cu rang de vicepreședinte, ales la Congres și nu aveam foarte multe obligații față de Ludovic Orban în ceea ce privește politica.”

Aveam informații că cineva sapă la relația aceasta, i-am și spus lui Ludovic Orban, știu că la Palatul Victoria se sapă contra lui Gheorghe Tinel dar trebuia să mă ocup de alegeri și nu de scenariile și săpăturilor unora și altora.”

Dar care a fost miza?

Miza a fost funcția de președinte al organizației județene Ialomița și rolul de DJ pe care să și-l aloce în vederea viitoarelor bătălii politice sau evoluției ulterioare pe scena politică județeană. Sunt mai multe elemente despre care vom mai vorbi în următoarele două luni.”

După care?

Nu ies din politică! Dacă cineva crede că ies din politică se înșală. Să ia în calcul că politica ialomițeană se va face și cu Gheorghe Tinel. Ca o voce care 5 ani de zile a tot spus lucrurilor pe nume.”

Aveți ceva de reproșat membrilor Biroului Permanent Județean care nu v-a susținut?

Da, au avut o atitudine ca fularul pe care eu nu am înțeles-o. N-am să înțeleg verticalitatea asta tip salcie, să te îndoi așa, să te mlădiezi după cum bate vântul.”

V-a dezamăgit Dragoș Soare?

Momentul, joi, când s-au votat listele și atitudinea lui, da. Sper să nu-i dezamăgească și pe slobozeni în mandatul care urmează, am mare încredere că la Slobozia, în funcția de primar, va gestiona lucrurile așa cum trebuie pentru că dacă el dă chix sau dacă ratează acest mandat atunci dreapta va avea o mare problemă în a-și mai adjudeca un mandat la Primăria Slobozia.”

Aveți pe cine vota la alegerile parlamentare?

Da, bineînțeles! N-am înțeles o chestie: președintele organizației județene cel care a dus bătălia 5 ani cu PSD și care a făcut posibilă aducerea PNL la Guvernare inclusiv prin aducea lui Mihai Găină este scos total de pe listă, e o chestie de noaptea minții, iar cel care a venit de la PSD este locul doi pe listă la PNL, la Camera Deputaților, cu scenariul, și trebuie să-l fac public, ca Luminița Barcari să se retragă iar el să intre în Parlament.”

Cui i-e frică de Tinel Gheorghe în PNL?

Cui i-e frică să nu doarmă pentru că am lucruri de spus și am o atitudine în spate, am un volum de muncă depus în spate care îmi dă autoritatea să spun ce nu-mi convine.”

Ați pățit ca Victor Moraru?

Nu. Moraru și-a ales, nu a avut încotro, a fost împins să candideze la altă formațiune politică. Eu am avut două înțelegeri cu Ludovic Orban, din păcatele cele două gentleman agreement nu au fost respectate.”

S-a luat în calcul să faceți parte dintr-un viitor Guvern PNL?

Să vedem cum arată scena politică după 6 decembrie și vedem. Pe 6 decembrie pun ștampila de vot pe PNL, și la Senat, și la Camera Deputaților.”

Veți merge pe străzi alături de candidații PNL?

Sunt președintele organizației orășenești Fierbinți, cine vine la Fierbinți, da… Am fost ales, nu am fost numit.”

Care credeți că va fi viitorul politic al organizației PNL Ialomița?

În politică 1 și cu 1 nu fac 2 niciodată, pot face 2,5, pot face 3 sau poate face 1. Din fericire pentru organizația județeană cele două cicluri electorale încheiate, localele 2016 și localele 2020 au însemnat 10 consilieri județeni. În 2012 PNL luase 5 consilieri din acea fuziune cu PSD-ul, iar PDL avea trei consilieri, iar acum PNL are 10 consilieri județeni. Și ca număr de consilieri locali, am preluat PNL cu 190 de consilieri și am dus partidul la 263 consilieri locali, ceea ce nu e de colo.”

Related posts