Favorite Politică 

TINEL GHEORGHE: “Prefectul și subprefectul trebuie să plece din funcții!”

DECLARAȚIE. Tinel Gheorghe, președintele PNL Ialomița, a anunțat că județul Ialomița va avea alte persoane în fruntea Instituției Prefectului. Gigi Petre și Vali Silica Tudor vor fi eliberați din funcție în perioada următoare.

Deputatul liberal Tinel Gheorghe, președinte al organizației județene PNL Ialomița, este de părere că Guvernul PNL nu poate fi reprezentat în teritoriu de doi oameni ce asu slujit până acum interesele Guvernului PSD.

Președințele PNL Ialomița a vorbit despre schimbarea prefectului Gigi Petre și a subprefectului Vali Silica Tudor într-o conferință de presă susținută la două zile după primul tur al alegerilor prezidențiale ce au avut loc duminică.

Diligențele noastre sunt făcute pentru a schimba prefectul și subprefectul. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru județul Ialomița. Cei doi politruci, prefectul și subprefectul, nu pot continua activitatea cu Guvern PNL atâta vreme cât au slujit interesele Guvernului PSD”, a spus liderul PNL Ialomița.

Parlamentarul PNL spune că nu pot fi păstrați în funcții Gigi Petre și Vali Silica Tudor. Acesta nu a avansat la care cei doi ar fi puși pe liber și a adăugat că are o listă stufoasă cu nume atât pentru funcția de prefect cât și pentru cea de subprefect.

Ne gândim la toate cele necesare pentru a-i schimba pe cei doi. Avem cel puțin zece propuneri pentru funcția de prefect și zece propuneri pentru funcția de subprefect. Sper ca subprefectul să fie schimbat foarte repede.”, a adăugat președintele PNL Ialomița.

Parlamentarul PNL nu a vrut să nominalizeze pe niciuna dintre cele douăzeci de propuneri pentru funcțiile de prefect și subprefect.

Directorii vor fi evaluați

Schimbarea Guvernului PSD și venirea la putere a unui Guvern PNL i-a pus pe jar pe directorii instituțiilor deconcentrate din județul Ialomița.

Directorii de descentralizate din județul Ialomița nu trebuie să se teamă de nicio schimbare. Eu, personal, și colegii mei din organizația PNL Ialomița nu facem vreo presiune în acest sens în momentul de față. Ei trebuie să înțeleagă că lucrurile trebuie schimbate iar managementul public asigurat trebuie să fie altul, în interesul cetățenilor.”, este de părere Tinel Gheorghe.

Președintele PNL Ialomița a admis că în perioada următoare directorii de descentralizate vor fi evaluați iar cei care nu corespund vor trebui să plece.

Deja la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița s-a produs o schimbare la vârf.

Instituția ce gestionează învățământul ialomițean are un nou inspector general care de fapt revine în funcție.

Este vorba de Luminița Barcari, fost consilier județean PNL ales în vara anului 2016, și fost șef al instituției aceasta a fost demisă de către Liviu Pop, fost ministru PSD al Ministerului Educației.

Related posts