Administrație Favorite 

TUN DE MĂRŢIOR LA PRIMĂRIA URZICENI: Jumătate de miliard pentru băncuţe la preţ de sufragerie

ACHIZIŢIE. 580 de milioane lei vechi pentru 30 de bănci din material plastic este valoarea primului act administrativ de notorietate al lui Constantin Sava în 2017. La preţul de 1.625 RON plus TVA per bucată, băncile lui Sava sunt mai scumpe decât multe dintre sufrageriile, dormitoarele sau bucătăriile ofertate prin magazinele de profil ale Patriei.

Ca să nu mai aştepte freziile ofilite ale municipalităţii tot pe băncuţele recondiţionate înşirate pe Calea Bucureşti, primarul Urziceniului, Constantin Sava, a pregătit o surpriză de proporţii atât doamnelor şi domnişoarelor cu drept de vot cât şi mereu solicitatului buget local. 30 de bănci de plastic nou – nouţe au fost presărate zilele trecute, în buricul târgului, de un comando de muncitori de la Spaţii Verzi, muncitori care, aşa cum se poate vedea şi în instantaneul alăturat, după montarea instrumentarului public, i-au şi testat cu promptitudine rezistenţa, căţărându-se cu picioarele acolo unde alegătoarele lui Sava ar urma să se aşeze întru meditaţie şi recreare.

Constantin Sava revine în forţă

Obligat de DNA să stea mai bine de un an departe de frâiele Primăriei, Constantin Sava a revenit pe post acum câteva săptămâni. Odihnit şi dornic de achiziţii publice Sava s-a aruncat direct în băncuţele publice. Din nefericire pentru băieţii administraţiei, grupurile de curioşi ce au însoţit şantierul stradal au aflat în timp record şi care este preţul pe care contribuabilii din Urziceni l-au achitat pentru una bucată bancă ecologică, fapt ce a stârnit rumoare. Nu mai puţin de 1.625 de lei plus TVA au fost plătiţi de Sava pentru fiecare piesă de mobilier stradal recent instalat, lovitura de imagine încercată de edil transformându-se, astfel, într-un veritabil croşeu la ficatul şi aşa vătămat al bugetului local. Cheltuirea celor 580 de milioane lei vechi pentru 30 de bănci din material plastic reciclat reprezintă primul act administrativ de notorietate publică al lui Constantin Sava de la întoarcerea sa în Parimărie, asta dacă ar fi să excludem sfeştania pentru scoaterea dracilor din birouri şi a microfoanelor DNA de sub parchet, operaţiune executată cu sobor la înaintare în chiar prima zi de serviciu pe anul în curs. Practic, la doar câteva zile după ce a scăpat de povara controlului judiciar aplicat ca măsură preventivă în cauza penală pentru care se află trimis în judecată, Sava a atacat cu mănuşa strânsă (a se citi „în condiţiile permise de regulament”) buzunarul public prin deja cunoscuta metodă a încredinţării directe.

Sava, băncuţele şi banul public

Alte două aspecte sunt cu adevărat stupefiante în toată această poveste cu Sava, băncile și banii publici de la Urziceni. Pe de o parte faptul că prețul de achiziție, per bucată, este cu mult mai mare în documentele oficiale, decât prețul de ofertare al executantului, afișat pe site-ul oficial. Sava a reușit să cumpere en gros zeci de bănci la 360 de euro bucata, fără TVA, în vreme ce pe site-ul firmei care le-a comercializat acestea sunt cotate la 299 de euro, preț unic! Ba mai mult decât atât, contactat telefonic, directorul de vânzări al societății ne-a asigurat că, pentru un lot de 30 – 50 de bănci comandate putem beneficia și de un discount deloc de ignorat!!! Pe de altă parte, cei care au dat cu pasul după instalatorii de bănci ai lui Sava au putut constata că în buricul Urziceniului nu s-au montat 30 de bănci model Sighișoara, ci nu mai puțin de 48 de banchete de plastic, din care 22 semănau cu cele anunțate oficial iar 20 erau o variantă simplificată. 6 dintre băncile instalate, fără spătar, nu apar nici măcar pe site-ul fabricantului, asta în condițiile în care lucrarea adjudecată pe SEAP se referă în mod exact la “Bancă “Sighisoara” cu spatar picioare culoare gri model nou”. Nu putem încheia fără a aminti episodul ilar petrecut la ultima reuniune a Consiliului Local, la momentul în care viceprimarul Liviu Cazan a interpelat public directorul economic al Primăriei pe tema neconcordanțelor achiziției de bănci de la Urziceni. Fără a-i da posibilitatea funcționarului să răspundă, Sava a luat cuvântul și a înșirat o poveste despre 2%, handicapați și obligații legale, ocolind în dulcele-i stil clasic explicațiile la temă. Situație în care nu ne rămâne decât să așteptăm un răspuns din partea organelor de control. Sperăm noi, mandatul acesta…

Related posts