Favorite Sport 

Unirea Slobozia a evitat retrogradarea directă în Liga 3

Unirea Slobozia a învins la limită echipa CSM Reșița și a trimis adversarii în al treilea eșalon fotbalistic.

Unirea Slobozia a câștigat cu scorul de 1 – 0 meciul decisiv cu bănățenii, partidă în care nu avea decât varianta victoriei.

Echipa antrenată de Adrian Mihalcea a obținut-o și va disputa în dublă manșă meci de baraj cu Fotbal Comuna Recea pentru a juca din toamnă tot în Liga 2.

Organizare eminamente defensivă a oaspeților

CSM Reșița a venit la Slobozia în primul rând cu gândul de a nu primi gol și a încerca lovitura pe un contraatac norocos.

Gazdele își puteau face meciul ușor încă din primul minut, Chirst Afalna a recuperat la 30 metri de poarta adversă, a intrat în careu și a șutat puțin peste transversală.

Același jucător îl accidentează în minutul 10 pe Boboc într-un duel aerian în urma căruia fundașul suferă o comoție cerebrală după ce se lovește cu capul de umărul atacantului.

Minute de panică, fotbalistul de la CMS Reșița este readus în simțiri, este urcat în Ambulanță și își revine după câteva minute dar nu mai poate juca.

În minutul 22 este rândul gazdelor să piardă un jucător accidentat, atacantul Sory Diarra fiind înlocuit cu Adăscăliței după ce a acuzat dureri musculare.

Ghinionul lovește peste alte zece minute în trupa și așa firavă a lui Adrian Mihalcea și fundașul Suciu este înlocuit cu Ionuț Dinu, nerefăcut complet după o accidentare la umăr.

Se joacă mai mult la mijlocul terenului, cu oaspeții preocupați să distrugă orice încercare ofensivă a gazdelor.

Unirea Slobozia are prin Adăscăliței o ocazie de a deschide scorul în minutul 34, trage apoi Trașcu de la 20 metri peste transversală însă repriza se încheie cu un corner al oaspeților, mingea centrată de Buș fiind reluată de la 8 metri de Breșnei periculos de aproape de bara laterală.

Unirea Slobozia, gol din fază fixă, suficient pentru o victorie salvatoare

Nici nu se așezaseră bine în ghete jucătorii oaspeți după odihna regulamentară de 15 minute când Unirea Slobozia reușea deschiderea scorului.

Corner de pe dreapta, centrare perfectă a lui Bogdan Vasile, Ionuț Dinu scapă inteligent de marcaj și reia cu capul imparabil din afara careului mic.

Nu se poate bucura de înscrierea golului pentru că aterizează pe umărul cu probleme și are nevoie de îngrijiri medicale pentru a reintra în joc.

CSM Reșița înțelege că trebuie să atace dacă vrea să obțină punctul salvator dar dă impresia că nu știe să o facă și că toate strategia pregătită pentru meci a fost una eminamente defensivă.

Gazdele pot închide jocul în minutul 62, șut Trașcu de la 20 metri însă portarul Cobrea respinge în ultimul moment în lateral pentru ca peste două minute, la poarta cealaltă, Breșnei să șuteze pe spate o minge respinsă de defensivă care se duce cu boltă peste transversală.

Oaspeții mută la disperare în ofensivă, gazdele răspund cu mutări în apărare și în ciuda dominării teritoriale și a sumedeniilor de centrări venite mai ales din flancul stâng, CSM Reșița nu-și creează ocazii importante de a egala.

Unirea Slobozia rezistă eroic și se bucură la final pentru o victorie la limită în fața unei echipe pe care o depășise clar și în prima parte a campionatului, scor 3 – 0 pe terenul din Reșița.

Trupa lui Adrian Mihalcea are sâmbătă primul meci de baraj, în deplasare cu Fotbal Comuna Recea, pentru ca peste o săptămână, pe terenul din Slobozia, să obțină mult doritul loc în Liga 2 și în ediția de campionat 2021 – 2022. (Vezi AICI și AICI fotografii de la meciul dintre Unirea Slobozia și CSM Reșița!)

UNIREA Slobozia: Gurău – Ghiță, Suciu, Lazăr, Ibrian, Bg. Vasile, Trașcu, Afalna, Moldovan, Diarra, Ciobanu. Au mai jucat: Adăscăliței, Dinu, Răduca, Ozkara. Antrenor: Adrian Mihalcea.

CSM Reșița: Cobrea – Acka, Dumitraș, Sălcianu, Sima, Dulca, Breșnei, Boboc, Buș, Visnakovs, Chera. Au mai jucat: Dat, Popescu, Astafei. Antrenor: Adrian Falub.

Related posts