Sport 

UNIREA SLOBOZIA – CSM POLITEHNICA IAŞI 0 – 2: Visul frumos al unei calificări în „sferturile” Cupei României s-a risipit într-o mare de apă şi noroi

BĂTĂLIE. Fotbalul s-a transformat la Slobozia într-o luptă surdă în mocirla de pe „gazon”, ploaia torenţială de 24 de ore distrugând spectacolul fotbalistic dorit de cei 700 de temerari ce au îndurat vremea potrivnică şi au vrut să vadă pe viu un meci din „optimile” Cupei României.

Meciul dintre Unirea Slobozia şi CSM Politehnica Iaşi a stat sub semnul întrebării până cu o oră şi jumătate înainte de ora oficială a partidei. A fost momentul în care arbitrul de centru şi observatorii au decis că partida ce deschidea „optimile de finală” din Cupa României se poate desfăşura. „Am rugămintea către fotbalişti să se respecte şi să ţină cont că pe un astfel de teren pot apărea accidentări nedorite”, a fost ultimul mesaj transmis celor două echipe de arbitrul de centru Horia Gabriel Mladinovici şi de la ora 14.00 a început „spectacolul”.

Evident mai valoroasă şi mai experimentată, echipa oaspete s-a aruncat peste careul advers încercând să deschidă cât mai repede scorul pentru a-şi face partida uşoară. Şi aveau să obţină rapid ceea ce şi-au dorit: după ce Platini şutează slab din interiorul careului în minutul 6 peste patru minute Apostol şi Adăscăliţei se lovesc încercând să respingă, mingea ajunge la Cisse care plonjează în careu de lângă Adăscăliţei iar centralul nu ezită şi indică punctul cu var. Execută plasat Mendes, portarul Dumitrescu ghiceşte colţul dar mingea se duce lângă bară, imposibil de apărat.

Cu avantaj minim pe tabelă, echipa din prima ligă face un pas înapoi şi Unirea Slobozia nu refuză invitaţia la a ataca. O face însă mai mult pe benzi, cu precădere pe partea lui Răduca, oprit de cele mai multe ori prin fault de fundaşii adverşi. Atacantul Unirii scapă în minutul 19 de doi apărători însă şutul cu efect din afara careului este scos în corner de Kelava. Gazdele au apoi trei lovituri libere cam din acceaşi poziţie lateral dreapta dar de fiecare dată centrările lui Toma sunt respinse uşor de defensivă şi uite aşa faze fixe ce în liga trei se transformă aproape de fiecare dată în gol nu aduc nimic pe tabelă atunci când ai în faţă un adversar care ştie să se apere atent.

Jumătate de semnalizare de ofsaid!

Repriza secundă începe tot în nota de dominare teritorială a „buturugii mici” dar centrările din bandă fie întârzie şi sunt blocate, fie sunt fără adresă ori prea pe portar şi CSM Politehnica Iaşi nu are emoţii. De partea cealaltă, cu linia de fund urcată aproape de centru, Unirea poate fi taxată în minutul 59 la o greşeală a lui Soare însă portarul Dumitrescu analizează corect şi degajează din faţa lui Cisse la 40 de metri de poarta sa.

Cei doi antrenori încearcă să impulsioneze jocul şi fac schimbări mai ales în compartimentul median şi la mijlocul reprizei CSM Iaşi îşi dublează avantajul de pe tabelă, la o fază influenţată însă de o reacţie ciudată a tuşierului constănţean Sebastian Stoianov. O fază prelungită de atac ţine mingea în zona careului Unirii, Bosoi insistă şi centrează în careul mic, Cisse este în ofsaid dar sare pe sub minge, tuşierul ridică fanionul pentru poziţia afară din joc, portarul Dumitrescu se opreşte însă tuşierul se răzgândeşte şi lasă fanionul joc iar Ştefănescu profită pentru a relua cu capul în plasă! Protestele îndreptăţite ale gazdelor sunt ignorate de centralul Mladinovici care validează golul după o scurtă discuţie cu tuşierul!

Fără a mai avea ceva de pierdut, gazdele se aruncă în atac şi în minutul 70 Toma este oprit prin fault la marginea careului iar lovitura liberă este executată de Soare pe colţul portarului însă Kelava este atent şi reţine. Peste doar trei minute acesta scapă basma curată după un şut plasat al lui Bucă, fază la care Kelava era bătut însă mingea se duce agonizant pe lângă rădăcina barei. Tot Bucă are în minutul 83 o altă ocazie imensă de a reaprinde meciul, centrare Drăguţ, Bucă sare mai bine decât portarul şi câştigă duelul dar mingea căzută în interiorul careului mic este trimisă din nou pe lângă poartă!

CSM Politehnica Iaşi nu mai contează deloc în atac şi trage cu dinţii de rezultat, echipa de liga întâi terminând meciul de la Slobozia fără portarul Kelava pe teren, acesta accidentându-se cu trei minute înainte de final. Cum fuseseră făcute toate cele trei schimbări, în poartă a intrat Bădic, cel ce avea să se remarce în al patrulea minut al prelungirilor cu un plonjon eficient la o centrare în forţă a lui Năstase, iar CSM Politehica Iaşi câştigă şi merge mai departe în Cupa României. (Vezi aici www.infoialomita.ro galerie foto de la meci!)

UNIREA SLOBOZIA: Dumitrescu, Gherasim, Ghinea, Soare, Drăguţ, Apostol, Toma, Adăscăliţei, Ibrian, Răduca, Bucă. Au mai jucat: Teodorescu, Năstase, Marin. Antrenor: Enache Costea.

CSM POLITEHNICA IAŞI: Kelava, Bosoi, Mihalache, Jagodinskis, Bădic, Chelaru, Qaka, Platini, Mendes, Spătaru, Cisse. Au mai jucat: Sin, Ştefănescu, Panţîru. Antrenor: Benone Dohot.

 

Related posts