Administrație Favorite Politică 

Vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Ialomița, victimă a aducerii în instituție a lui Vasile Silvian Ciupercă

Vicepreședintele PNL din Consiliul Județean Ialomița a pierdut un consilier personal pentru a i se face loc în instituție lui Vasile Silvian Ciupercă.

Vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Ialomița, Alexandru Dinu (foto), s-a văzut deposedat în doi timpi și trei mișcări de o consilieră personală.

Aceasta a fost nevoită să-și găsească un alt loc de muncă după ce lui Alexandru Dinu i s-a pus în vedere că s-a decis ca din echipa sa de consilieri personali să facă parte Ionel Gae, șeful ALDE Ialomița.

De ce trebuia să ajungă Gae la cabinetul lui Dinu? Simplu, pentru ca locul lăsat liber de acesta în cabinetul personal al președintelui Marian Pavel să-i fie făcut cadou lui Vasile Silvian Ciupercă, ex-președintele deposedat de funcția de șef al județului de implicarea în dosarul DNA.

Ciupercă primea astfel premiul bugetar mărinimos după ce și-a tocit un rând de pantofi în campania electorală de promovare a echipei PSD și, mai ales, a lui Marian Pavel.

Ionel Gae, plimbat prin cabinete ca nebunul pe tabla de șah

Ionel Gae a fost încadrat la cabinetul personalilor lui Marian Pavel din octombrie 2020 până la finalul lunii octombrie 2021. Atunci a fost chemat de președinte și i s-a spus că va fi mutat la cabinetul vicepreședintelui PNL Alexandru Dinu.

Obișnuit din plin cu poziția pentru luptă culcat, militarul de profesie ajuns acum pensionar-bugetar, a luat rapid poziția de drepți și a declarat cu responsabilitate: „Da, să trăiți!”

Gae a scris rapid în data de 26 octombrie 2021 cererea de transfer la cabinetul vicepreședintelui PNL, pe funcția de consilier gradația 5, cu un salariu lunar de „doar” 7089 lei.

Strâns cu ușa de decizia președintelui instituției județene, Alexandru Dinu nu are de ales și își sacrifică pe altarul concubinajului politic PSD – PNL omul de încredere.

Este vorba de Nicoleta Gabriela Andrei care simte brusc nevoia să plece din locul de muncă fără bătăi de cap și retribuit mai mult decât generos, printr-o cerere scrisă la două zile după ce era evident că trebuie să-i facă loc lui Ionel Gae.

Odată îndeplinită formalitatea, Marian Pavel semnează în 28 octombrie 2021 patru dispoziții, 354, 355, 356 și 357 prin care este de acord cu plecarea lui Gae din cabinetul său de consilieri, trimiterea la plimbare a fostei salariate a lui Alexandru Dinu, angajarea lui Ciupercă la cabinetul personal pe un salariu lunar de 10.854 lei și angajarea lui Ionel Gae în cabinetul vicepreședintelui.

Alexandru Dinu: „Sunt niște lucruri ce țin de treburile interne ale fiecărui partid”

Vicepreședintelui PNL al Consiliului Județean Ialomița nu i-a picat deloc bine înlocuirea omului său de încredere cu Ionel Gae, omul care primește în continuare respectul PSD pentru non-combat în campaniile electorale din 2020.

Trecut prin multe și tăbăcit de deciziile politice mai mult sau mai puțin corecte, Alexandru Dinu s-a bâlbâit vizibil când l-am rugat să explice aceste mutări petrecute în cabinetul său de consilieri personali:

Domnule Alexandru Dinu, vă rog să îmi spuneți de ce ați reziliat contractul doamnei Nicoleta Gabriela Andrei, consilier personal la cabinetul dumneavoastră?

Sunt niște lucruri ce țin de treburile interne ale fiecărui partid și nu știu dacă este o chestiune atât de…

Să înțeleg că era numită politic la cabinetul dumneavoastră?

Nu! Era numită pe o perioadă determinată și cu acordul domniei sale s-a procedat la înlocuire… la… ea a renunțat de bună voie.

Dumneavoastră ați fost luat prin surprindere de decizia partidului?

Problema este că și doamna care a fost consilier a fost de acord. De fapt la propunerea domniei sale, nu știu din ce cauză, a renunțat la funcție.

Mai devreme spuneați că a fost o decizie de partid…

N-am zis… E o chestiune internă, în ideea că doamna respectivă a renunțat la funcție. Atât pot să vă spun. Nu că a fost de partid forțată… Probabil că era un pic stresată, probabil că… N-am îndrăznit și insistat să spună de ce. Este o voință unilaterală de a renunța la funcție.

Domnule vicepreședinte, să nu ne ascundem după degete, plecarea s-a suprapus perfect cu mișcarea de aducere a lui Vasile Ciupercă în Consiliul Județean și transferul lui Ionel Gae la cabinetul dumneavoastră…

Din momentul în care a fost vacantat postul respectiv prin plecarea doamnei atunci s-au luat alte hotărâri.

A fost vacantat postul în același moment, toate documentele s-au făcut în același timp, toate dispozițiile s-au semnat în aceeași zi. Practic, doamna Andrei s-a ridicat de pe scaun și imediat s-a așezat pe el domnul Gae. E doar o coincidență?

Probabil că da.

Dumneavoastră sunteți mai mulțumit de activitatea prestată de domnul Gae decât de activitatea prestată de doamna Andrei?

Eu am atâta experiență încât mă pot acomoda cu orice consilier care respectă fișa postului și care participă la bunul mers al activității cabinetului vicepreședintelui Dinu.

Vasile Silvian Ciupercă se întoarce la Consiliul Județean Ialomița pe un salariu de lux

Related posts