Favorite Social 

VOUCHERE DE VACANŢĂ: 3.000 de hoteluri şi agenţii de turism din România acceptă voucherele de la stat

OFERTĂ. Unităţi de cazare şi agenţii de turism din toată ţara pun la dispoziţie pachete turistice complete pentru posesorii de vouchere de vacanţă care lucrează în sistemul bugetar în instituţii ce au avut grijă să-şi prindă în bugetul pe anul 2018 sumele necesare acordării acestora.

Cei mai mulţi dintre salariaţii din sistemul public se pot plimba anul acesta în ţară pe baza voucherelor de vacanţă primite ca bonus pe lângă leafa bugetară. Angajaţii din instituţiile publice vor beneficia până la data de 30 noiembrie 2018 de indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere în cuantum de 1.450 lei. Conform datelor statistice oferite de Ministerul de Finanţe, în România erau în luna mai 2017 aproape 1,2 milioane bugetari (mai exact 1.199.145), aşa încât dacă ar fi să raportăm la numărul acestora efortul bugetar total se ridică la peste 375 milioane euro. Nu toţi bugetarii vor primi însă vouchere de vacanţă, există mai multe instituţii publice unde nu au fost bani suficienţi pentru acordarea lor iar sumele nu au fost prinse în bugetele pe anul în curs.

Ofertă generoasă în toată ţara

Catalogul unităţilor afiliate care acceptă ca plată a serviciilor voucherele de vacanţă are un cuprins de 3.006 hoteluri, moteluri, pensiuni şi agenţii de turism din toată România. Nu există zonă turistică din ţară neacoperită de unităţi de cazare ce acceptă voucherele de vacanţă ca plată totală sau parţială a serviciilor oferite. În Ialomiţa, spre exemplu, pe listă sunt şapte unităţi de cazare, cinci din staţiunea Amara (Hotel Dana, Hotel Eclipsa, Hotel Parc, Hotel Ialomiţa şi Hotel Ever Green) şi două din municipiul Urziceni (Hotel Royal şi Pensiunea Royal). Cinci agenţii de turism judeţene ofere şi ele cazări, masă şi transport pe baza voucherele de vacanţă oferite de instituţiile publice. Acestea sunt: Agenţia Fix Tour Slobozia, Tripi, Terra Tourism, Amaryllis Tour (două locaţii în Slobozia), Nima Rent (două locaţii în Urziceni) şi Agenţia I Enjoy Travel din Feteşti. Cum era de aşteptat, cele mai multe unităţi de cazare care-i aşteaptă pe bugetari sunt pe Litoral, în tot judeţul Constanţa, dar şi în zonele turistice de la munte ori din Bucovina, lista completă putând fi consultată DACĂ DAI CLICK AICI!

Agenţia Fix Tour oferă deja sejururi

Un posesor de vouchere vine cu acestea la agenţia de turism sau direct la structura de cazare (hotel, pensiune) din România şi solicită un sejur. Plăteşte serviciile turistice cu acestea, în cazul în care sejurul costă peste 1.450 lei (valoarea individuală maximă pentru un turist) acesta va achita din buzunar diferenţa iar în cazul în care preţul total al pachetului de servicii este sub limita de 1.450 lei, posesorul poate valorifica diferenţa de vouchere cu altă ocazie, în cursul acestui an.

„Agenţiile de turism pot face un pachet ce include cazare, masă şi chiar transport, pentru destinaţii din România. Pentru litoral, spre exemplu, noi avem deja pachete atractive pentru turişti. Agenţia Fix Tour Slobozia are contract cu toate societăţile emitente de astfel de tichete de vacanţă aşa că nu există niciun fel de restricţii. Ne întâlnim cu posesorul de tichete, stabilim pachetul de servicii, primim voucherele şi, în baza contractului, noi ne primim ulterior banii.”, explică Monica Spătărelu cum lucrează Agenţia Fix Tour Slobozia cu turiştii care vor să călătorească şi să se cazeze în România plătind cu vouchere de vacanţă. Agenţia a lucrat foarte bine până acum cu posesorii de tichete private şi se aşteaptă ca lucrurile să meargă la fel de bine şi cu cele primite de angajaţii din sistemul bugetar.

„Avem experienţă, lucrăm cu tichetele de vacanţă din sistemul privat încă din anul 2009 iar cele oferite acum salariaţilor din sistemul public se vor folosi în acelaşi mod. Pot spune că am dat deja în Delta Dunării un sejur pe baza unui voucher de vacanţă al unui salariat din sistemul bugetar şi încă unul la un hotel din Mamaia, pentru sezonul estival.”, adaugă Monica Spătărelu. Dacă bugetarii beneficiază de un voucher de vacanţă în valoare de 1.450 lei, salariaţii din mediul privat, în măsura în care au ajuns la o înţelegere cu patronii, pot primi şi ei tichete de vacanţă tot pentru sejururi pe teritoriul României. În cazul firmelor, valoarea maximă deductibilă este de două salarii minime pe economie, iar pentru ele se plăteşte doar impozitul pe venit de 10%.

Comercializarea se sancţionează aspru

Cum era de aşteptat, parte dintre posesorii de vouchere de vacanţă le-au scos deja la vânzare pe internet, la preţuri ceva mai mici decât valoarea nominală. Pot fi găsite tichete de vacanţă emise pe numele unor bugetari la sume cuprinse între 800 lei şi 1.250 lei, preţurile finale fiind stabilite în urma negocierilor dintre vânzători şi comercianţi. Cei care se bucură la „chilipiruri” trebuie să ştie că atât vânzătorii cât şi cumpărătorii dar şi unităţile hoteliere care închid ochii şi acceptă să cazere alţi turişti decât cei trecuţi nominal la tichetele de vacanţă sunt pasibili de amenzi.

Potrivit legislaţiei ce reglementează modul de acordare a tichetelor de vacanţă în sistemul public doar beneficiarii care le-au primit sunt singurele persoane îndreptăţite să le folosească în perioada menţionată pe acestea şi doar pentru plata pachetului de servicii contractat direct cu hotelierii ori prin agenţiile de turism. Nerespectarea dispoziţiilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2 – 6 puncte amendă. Cu 7 puncte amendă se sancţionează şi unitatea hotelieră ce acceptă să cazeze alte persoane decât cele trecute în mod expres pe voucherele de vacanţă iar valoarea punctului de amendă, potrivit OUG 46/2007, reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară.

 

Related posts