Eveniment Favorite Social Viața la țară 

Alegeri locale Ialomiţa: O secţie din Sudiţi a fost închisă după ce au fost predate alegătorilor chiar şi 5 buletine de vot pentru funcţia de primar

Alegeri locale Ialomiţa: Procesul electoral din secţia 212 a fost suspendat pentru o anchetă a Poliţiei în urma unor sesizări de posibile fraude electorale.

Scandal fără precedent în procesul de alegeri locale 2024 în judeţul Ialomiţa. La secţia de votare 212, una dintre cele două din localitatea Sudiţi, Poliţia a fost sesizată că unii resprezentanţi ai partidelor politice dau alegătorilor mai multe buletine de vot.

Este vorba de reprezentantele USR şi PNL care au furnizat unor cetăţeni veniţi să voteze, chiar și 5 buletine pentru alegerea primarului, ori 2 buletine pentru Consiliul Judeţean Ialomiţa.

În urma sesizării telefonice la 112, mai multe echipaje de Poliţie au fost trimise la Sudiţi unde a fost declanşată imediat o investigaţie cu privire la posibile tentative de fraude la alegerile locale.

Persoanele care au furnizat mai multe buletine de vot faţă de câte unul pentru funcţia de primar, consilieri Consiliu Local, preşedinte Consiliul Judeţean Ialomiţa, consilieri Consiliul Judeţean şi unul pentru alegerile europarlamentare au recunoscut că au dat aceste buletine de vot în plus dar au spus că au făcut-o din greșeală.

Cert este că reprezentanta USR în secția de votare 212 n-a greșit o singură dată, lucru declarat ulterior polițiștilor ce au interogat persoanele implicate în scandalul electoral.

Alegeri locale Ialomița: Procesul de vot a fost blocat pentru inventarierea buletinelor de vot

După ce oamenii legii au luat declarații celor implicați, s-a decis suspendarea activității electorale în secția de votare 212 din Sudiți pentru inventarierea buletinelor de vot, premieră la alegeri locale în Ialomița.

Polițiștii, împreună cu cei din secția de vot, în prezența celor mai bine plasați doi candidați în lupta pentru funcția de primar al localității, au vrut să vadă dacă și câte buletine de vot lipsesc, prin compararea numărului de votanți prezenți la urme până la stoparea votului cu numărul de buletine de vot rămase nefolosite.

Inițial activitatea secției de votare a fost anunțată ca suspendată timp de 30 minute, începând cu ora 13.35. Cum procesul de numărare și verificare a buletinelor de vot a fost unul anevoios, în secția de votare 212 n-a fost permisă prezența alegătorilor nici în intervalul 14.05 – 14.35.

Conform datelor oficiale oferite pe site-ul Autorității Electorale Permanente, din cauza sistării temporare a procesului de votare, la secția 212, la ora 18.45, prezența la vot era mai mică decât la secția 213, deschisă în aceeași unitate de învățământ, 58,62% față de 63,66%.

Related posts