Eveniment Favorite 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: O tânără aflată în Rași a fost confirmată astăzi pozitiv la coronavirus

Județul Ialomița are de astăzi trei cazuri confirmate de îmbolnăviri cu coronavirus. Tânăra afectată venise din Anglia și nu se afla în auto-izolare.

O tânără de 18 ani din Dor Mărunt, județul Călărași, aflată în casa concubinului din localitatea Rași, a fost astăzi declarată a treia persoană infectată cu coronavirus din județul Ialomița.

Tânăra venise din Anglia în data de 15 martie și nu se afla în auto-izolare pentru că la ora intrării în țară nu existau restricții pentru cei veniți din țări cu mai mult de 500 cazuri de coronavirus.

Timp de trei zile ea a intrat în contact cu 5 persoane din Rași, rudele concubinului său, și cu părinții, la domiciliul acestora din județul Călărași.

Tânăra a început să se simtă rău în cursul zilei de ieri și pentru că prezenta simptome de coronavirus a fost transportată la București.

Probele prelevate au confirmat prezența virusului COVID-19.

În cursul zilei de astăzi a fost confirmat cel de-al treilea caz testat pozitiv cu COVID-19, persoana fiind internată la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.”, ne-a precizat Tonița Manea, prefect de Ialomița.

Direcția de Sănătate Publică Ialomița s-a deplasat de urgență la casa din Rași unde fata a stat de la revenirea în țară și a prelevat probe de la cele cinci persoane cu care a intrat în contact direct.

Probe au fost luate și de la părinții fetei, de medicii din județul Călărași.

În următoarele zile se așteaptă rezultatele testelor pentru toate cele 7 persoane care au stat alături de fata de 18 ani în ultimele trei zile.

Este primul caz de coronavirus din Ialomița la o persoană ce nu se afla în carantină după ce zilele trecute două femei revenite din Italia au fost diagnosticate cu coronavirus.

Acest al treilea caz ne arată cât de ineficiente sunt anumite măsuri luate de autorități cu privire la persoanele ce revin în România.

Un bărbat de 38 ani, revenit tot din Anglia în perioada fără restricții, și-a vizitat părinții din Slobozia și s-a întâlnit cu prietenii înainte de a fi diagnosticat pozitiv.

Related posts