Eveniment Favorite 

CORONAVIRUS ÎN STARE DE ALERTĂ: Dacă ieși din localitate trebuie să ai declarație pe proprie răspundere

Guvernul a stabilit condițiile de călătorie pe timp de stare de alertă. Declarația pe propria răspundere e obligatorie în anumite situații.

Înlocuirea stării de urgență cu noua stare de alertă relaxează și nu prea condițiile de călătorie ale românilor.

Guvernul a emis o nouă declarație pe proprie răspundere ce trebuie completată în timp de stare de alertă.

Aceasta are 11 puncte și se referă la persoanele care doresc să părăsească localitatea de domiciliu.

Cei care rămân în interiorul acesteia au scăpat de chinul completării și deținerii unei astfel de hârtii.

Care sunt motivele deplasării în afara localității acceptate de autorități

În afara datelor personale de identificare declarația pe propria răspundere conține motivele pentru care este permisă ieșirea din localitate în timp de stare de alertă.

DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE ESTE DISPONIBILĂ AICI!

Locul/locurile în care persoana se deplasează trebuie precizate cât mai clar cu putință în noua declarație.

Sunt permise deplasările în interes profesional, cele în scop umanitar sau de voluntariat.

Au voie să părăsească localitatea persoanele care realizarea de activități agricole și pentru comercializare de produse agroalimentare de către producătorii agricoli.

Persoanele pot ieși din localitatea de domiciliu dacă merg să îngrijească și să administreze o proprietate din altă localitate.

Sunt permise deplasările pentru cei care participă la programe sau proceduri în centrele de tratament ori au nevoie de asistență medicală ce nu poate fi amânată ori realizată de la distanță.

Activitățile recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber sunt permise în afara localității de domiciliu cu participarea a cel mult trei persoane.

Sunt incluse aici activități ca drumeție, alergare, ciclism, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit.

Participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială sunt permise în afara localității de domiciliu.

Ieșirea din localitatea de domiciliu este permisă în baza declarației pe propria răspundere și pentru achiziție, service, efectuare Inspecție Tehnică Periodică au alte operațiuni de întreținere a vehiculelor.

Îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, deces al unui membru al familiei sunt incluse pe lista motivelor întemeiate.

Related posts