Favorite Sport 

DECIZIE FRF ÎN LIGA 3: Unirea Slobozia joacă baraj pentru promovare, Recolta Ghe. Doja scapă de retrogradare

Federația Română de Fotbal a decis ca în Liga 3 să nu se mai dispute niciuna dintre etapele programate în retur.

Nicio echipă nu retrogradează din Liga 3 în sezonul competițional 2019 – 2020 este decizia FRF ce bucură din plin majoritatea cluburilor de fotbal din cele cinci serii.

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a stabilit ca în Liga 2 să promoveze automat Aerostar Bacău și U. Craiova 1948, lideri autoritari în seria 1, respectiv seria 4.

Celelalte trei echipe promovate din seriile 2, 3 și 5 se vor stabili în urma unui baraj tur – retur între echipele de pe primele două locuri.

Unirea Slobozia, prima din seria a doua, se luptă pentru mult-râvnitul loc în Liga 2 cu nou-promovata Mostiștea Ulmu, revelația seriei.

Anularea etapelor rămase de jucat din retur bucură la maxim gruparea din Gheorghe Doja, nou-promovată în Liga 3.

Echipa Recolta ocupa ultimul loc în seria a doua și avea doar șanse matematice de a scăpa de retrogradare.

Prin hotărârea adoptată de FRF Recolta Gheorghe Doja va juca și în sezonul 2020 – 2021 în al treilea eșalon fotbalistic național.

Serii de 18 echipe în al treilea eșalon fotbalistic

FRF a stabilit și modalitatea de promovare în Liga 3 în campionatul viitor a formațiilor fruntașe din fotbalul județean.

Cele cinci serii vor avea câte 18 echipe. Din Liga 4 vor promova 14 echipe, câștigătoarele mini-grupelor de baraj în trei a reprezentantelor județelor.

Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre cele două echipe din mini-serie.

În cele 5 serii vor juca și trei formații retrogradate din Liga 2, în condițiile în care două echipe din eșalonul secund s-au retras înainte de blocarea campionatului.

Locurile vacante vor fi completate cu cele mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare.

Dacă o echipă câștigă mini-grupa de promovare dar nu se înscrie în competiție, în locul ei va juca echipa de pe locul 2 în mini-seria respectivă.

Datele de disputare ale meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 2 și promovarea în Liga 3 vor fi anunțate de FRF funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Related posts