Favorite Finanţări Sănătate 

FINANȚARE UE: 117 milioane euro pentru proiecte de cercetare pe coronavirus. România nu prinde niciun euro

Opt proiecte pentru dezvoltare terapeutică și diagnostice menite a combate infecțiile cu coronavirus vor primi fonduri nerambursabile.

Cercetarea pentru găsirea soluțiilor de combatere a infecțiilor cu coronavirus se va face cu fonduri importante într-un parteneriat public-privat.

Alocația inițială de 45 milioane euro din bugetul Uniunii Europene a fost suplimentată până la 72 milioane euro.

Ca parte a parteneriatului public-privat, industria farmaceutică, Inițiativa pentru Medicamente Inovatoare (IMI), și alte organizații vor contribui cu 45 milioane euro suplimentari, aducând finanțarea totală la 117 milioane euro.

În urma evaluării independente a propunerilor, 8 proiecte au fost listate pentru finanțare. Aceste proiecte implică cercetători din 94 de organizații din Europa, inclusiv universități, organizații de cercetare, companii și organisme publice.”, a anunțat astăzi Comisia Europeană.

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) sunt bine reprezentate în proiectele aprobate, reprezentând peste 20% dintre participanți și 17% din buget.

Proiectele finanțate fac parte din răspunsul mai larg al Comisiei Europene la focarul de coronavirus. Dintre cele opt proiecte, cinci se concentrează pe diagnostic și trei pe tratamente.

Proiectele privind diagnosticul vizează dezvoltarea dispozitivelor ce pot fi utilizate oriunde și vor oferi rezultate în doar câteva minute.

În aceste mod se permite cadrelor medicale să facă diagnosticul mai rapid și în mod precis, ceea ce la rândul său va reduce riscul de propagare suplimentară a virusului.

Cele 3 proiecte referitoare la terapii se referă în primul rând la focarul curent COVID-19, dar și la măsuri de prevenire a unor viitoare focare de coronavirus.

Pe lista finanțărilor apar entități din cercetare din țări ca Olanda, Marea Britanie, Elveția, Danemarca, Estonia, Italia, Franța, Spania, Germania, Austria, Polonia.

PANDEMIA LOVEȘTE ÎN BUGET: Poliția Locală Slobozia are venituri din amenzi decimate de coronavirus

Related posts