Favorite Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA FLORILOR: Rapid București s-a salvat, HCM Slobozia s-a îngropat

HCM Slobozia a pierdut meciul-meciurilor cu Rapid București și mai are doar șanse ipotetice să se salveze de la retrogradare.

HCM Slobozia nu a făcut față presiunii unui duel teribil pentru supraviețuirea în Liga Florilor și se pregătește să revină mai repede decât și-ar fi dorit în Divizia A.

Echipa antrenată de Gheorghe Covaciu avea doar varianta victoriei pentru a scăpa de ultimul loc în ierarhie și a spera la o salvare miraculoasă.

Handbalistele de la Slobozia au început prost meciul de pe teren propriu și oaspetele s-au dus repede la un avans de patru goluri.

Au fost de ajuns cinci minute de sterilitate în atacul gazdelor pentru ca Rapid București să înscrie la rând patru goluri și să-și procure un liniștitor 7 – 3 în minutul 16.

Nici măcar sfaturile venite de la antrenor nu au avut darul de a produce mult-dorita deșteptare și conectare la importanța partidei.

HCM Slobozia s-a remarcat până la pauză cu o sumedenie de pase greșite, direct în mâinile adversarelor, cu atacuri insuficient nepregătite și fără prea mari șanse de reușită.

Norocul gazdelor a fost portărița Andreea Polocoșer care prin paradele sale a dus handicapul la pauză la doar două goluri, scor 10 – 8 pentru Rapid București.

Repriză egală, victorie vișinie

Partea secundă începe cu HCM Slobozia ceva mai decisă să întoarcă mortul de la groapă.

Trei goluri la rând fără gol primit au darul de a readuce culoare în obrajii primarului, managerului, antrenorilor, fetelor și spectatorilor, 12 – 11 HCM Slobozia în minutul 37.

Gazdele parcă se sperie că pot câștiga meciul decisiv pentru evitarea retrogradării, Rapid București se apără mai agresiv și lovește pe atac cu trei goluri la rând.

Gazdele sunt obligate să o ia de la capăt și nu o fac deloc rău, punctează Ana Maria Vacariu de două ori și Ioana Georgescu o dată și HCM Slobozia are 16 – 15 în minutul 48.

Ce s-a întâmplat până la finalul meciului este un coșmar pentru gazde. Incapabile să mai pună presiune pe semicercul advers, fetele lui Covaciu au plimbat mingea mai mult pe lateral decât frontal.

În cele 12 minute rămase HCM Slobozia a reușit contra-performanța de a nu marca măcar un singur gol.

În schimb Rapid București punctează de trei ori și se impune la Slobozia cu 18 – 16.

Un scor suficient pentru salvarea de la retrogradare, 9 puncte în acest moment, cu 5 peste HCM Slobozia, ocupanta singurului loc de retrogradare directă.

Pentru Mădălina Toma și compania salvarea de la retrogradare este mai degrabă teorie decât practică.

Handicap de două puncte față de CSU Cluj Napoca ce poate fi recuperat doar dacă ardelencele nu mai câștigă vreun punct iar HCM Slobozia câștigă măcar un meci până la final. (CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!)

HCM Slobozia: Polocoșer, Aron – Vacariu (7), Georgescu (3), Ciolan (3), Moldovanu (1), Sava (1), Ivan (1), Jlezi, Ilie, Naumenko, Obedeanu, Vartic, Toma. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

RAPID București: Arghir, Diaconu – Boljevic (6), Lazăr (5), Livrinikj (2), Bazon (2), Todor (1), Craiu (1), Ilie (1), Trifan, Bucă, Popa, Preda, Dăscălete. Antrenor: Carmen Amariei.

Related posts