Administrație Favorite Finanţări 

Ialomița, parte într-un mega-proiect de 500 milioane euro

Ialomița este parte într-un un proiect comun cu alte trei județe din două regiuni de dezvoltare, Călărași, Brăila și Galați.

Ialomița și-a dat acordul în cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Județean pentru a face parte dintr-o Asociere menită a obține finanțarea pentru un drum expres ce va lega municipiul Galați de punctul de trecere cu bacul de la Chiciu, județul Călărași.

Ideea Asocierii dintre județele Ialomița, Călărași, Brăila și Galați a pornit de la anunțul ministrului transporturilor, cel care a comunicat că CNAIR (Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere) nu mai poate gestiona multitudinea de proiecte de infrastructură pe care le are.

În aceste condiții, reprezentanții celor patru Consilii Județene au hotărât de comun să facă această asociere între cele patru entități administrativ-teritoriale pentru proiectarea și depunerea proiectului de realizare a drumului expres Galați – Chiciu.

Marian Pavel: „Pentru noi ar fi extraordinar, am scoate tot traficul de tranzit din municipiul Slobozia”

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, consideră că viitorul drum expres este foarte important mai ales pentru municipiul Slobozia.

Noi trebuie să scoatem tranzitul din municipiu. Dacă cele două sensuri giratorii și podul rutier de la Bora ar deservi doar Slobozia și localitățile limitrofe nu am avea nicio problemă. În schimb, în momentul în care va fi funcțional pasajul de la Drajna și se va termina podul dintre Brăila și Galați traficul de la intrarea în Slobozia se va bloca.”, este de părere Marian Pavel.

Viitorul drum expres va avea o centură ocolitoare a municipiului Slobozia în zona de nord a localității, un pod peste calea ferată și peste DN 2A și ieșire în zona fostului complex de creștere a animalelor de la Gheorghe Lazăr, drum ce va face apoi legătura cu DN 21 în zona AMONIL.

Sunt foarte optimist în ceea ce privește realizarea drumului expres Galați – Chiciu pentru că nu avem altă șansă pentru a rezolva problema de trafic din Slobozia. (Marian Pavel, președinte Consiliul Județean Ialomița)

Investiția se ridică, conform primelor estimări, la cel puțin 500 milioane de euro și reprezintă cel mai mare proiect ce se va finanța în România pe o asociere de patru județe.

Este un proiect de durată, probabil doar proiectarea va dura minim un an, orizonul de așteptare în ceea ce privește execuția fiind 2024 dacă toate lucruri merg așa cum trebuie.

Județul Ialomița nu a avut niciun fel de pretenție în ceea ce privește președinția Asociației, pe noi ne interesează doar ca această asociere să funcționeze și să realizeze cât mai repede proiectul prins în Planul Național de Redresare și Reziliență.”, a mai spus președintele Consiliului Județean Ialomița. (FOTO: Google)

Related posts