Administrație Eveniment Favorite Social 

Instituţia Prefectului Ialomiţa dă asigurări: în centrele rezidenţiale sunt probleme, dar nu aşa de mari

Instituţia Prefectului Ialomiţa a anunţat că au fost aplicate 15 amenzi după ce au fost controlate centrele rezidențiale din județ.

 În perioada 10 – 15 iunie au fost efectuate în județ controale la centrele rezidențiale aflate în evidență, anunță Instituția Prefectului Ialomița.

Comisii din care au făcut parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratului de Poliţie Judeţean și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au descins în centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, copiilor din sistemul de protecție socială și în centrele sociale destinate persoanelor vârstnice.

„Din cele 24 de centre rezidențiale aflate în evidență la nivelul județului Ialomița, 22 sunt publice și 2 private. La totalul de 24 de centre aflate în evidență, se adaugă verificările efectuate la un furnizor de servicii sociale neautorizat și verificările la o locuință privată din Munteni Buzău verificată, în data de 15 iulie 2023, la sesizarea Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.”, a transmis Instituția Prefectului Ialomița printr-un comunicat de presă.

În urma controalelor au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 amenzi în valoare totală de 89.700 lei și 60 avertismente.

Sancțiunile au fost impuse ca urmare a deficiențelor constatate în ceea ce privește condițiile de igienă, depozitarea necorespunzătoare a produselor sau pentru că listele meniu nu aveau înscrise ingredientele alergene sau declarațiile nutriționale.

De asemenea, între neregulile depistate în timpul verificărilor, se mai numără starea degradată a mobilierului sau instalațiile sanitare neconforme.

Related posts