Favorite Sport 

ION IONESCU: „Felicit toţi jucătorii pentru meciul cu Petrolistul Boldeşti!”

OPTIMISM. Antrenorul echipei Unirea Slobozia are încredere în jucătorii tineri care luptă să se impună la echipa mare dar câştigă pe linie şi în liga a cincia.

Unirea Slobozia începe returul cu o victorie în deplasare. Trei puncte pentru clasament dar şi pentru moralul jucătorilor, cei care vor să realizeze imposibilul şi să prindă in-extremis locul 1, cel ce asigură promovarea în eşalonul secund. Chiar dacă diferenţa de 12 puncte faţă de Metaloglobus Bucureşti pare imposibil de remontat Soare şi compania vor un retur fără greşeală, cu victorii pe linie mai ales în partidele de pe teren propriu. Atitudine similară cu cea a tehnicianului Ion Ionescu, antrenorul căruia la începutul campionatului i s-a cerut o clasare în primele trei locuri şi care vede din sezonul actual ocazia perfectă pentru închegarea unei echipe competitive care să atace promovare în campionatul 2017 – 2018.

Domnule Ionescu, mulţumit de pregătirea de iarnă?

În afară de perioada în care am fost în cantonament la Târlungeni, acolo unde am avut posibilitatea de a ne pregăti pe un teren sintetic de dimensiuni normale şi unde am exersat şi din punct de vedere tehnic şi tactic, în rest am pus accent pe pregătirea fizică, căci la Slobozia am avut parte doar de terenuri îngheţate. Am avut meciuri amicale cu echipe din liga a doua, cu Dunărea Călăraşi, cu Afumaţi, Baloteşti şi Dunărea Brăila şi deşi am pierdut la limită trei din patru sunt mulţumit pentru că jucătorii s-au mişcat foarte bine şi au răspuns solicitărilor mele.

Ca noutăţi în lot?

Avem doi jucători în plus în retur, pe fundaşul Gabriel Lazăr care a revenit la echipa noastră după ce în tur a jucat în liga secundă, şi pe atacantul Robert Pîslaru, fotbalist de 22 de ani care a mai jucat la Farul Constanţa şi Delta Tulcea, un jucător tânăr care poate să joace şi în bandă şi în atac.

Cum a fost la Boldeşti şi cum va fi cu Tunari?

A fost important să începem cu dreptul returul şi mă bucur că am reuşit să obţinem cele trei puncte puse în joc. Nu a fost un joc uşor, am întâlnit o echipă incomodă şi foarte agresivă, cu un joc nu deosebit, un joc mai mult cu baloane lungi şi dueluri fizice, unele peste limita regulamentului. Jucătorii mei au avut atitudine, s-au angajat exemplar la efort şi au luptat foarte mult pentru a fi primii la balon. Nu ne-am creat multe ocazii de gol dar din cele patru – cinci avute am reuşit să punctăm de două ori, un semn bun pentru că în tur am ratat foarte mult. Am urcat pe locul 2 şi sperăm să ne putem consolida poziţia. Meciul cu Tunari este un alt joc, întâlnim o echipă mult mai bună, echipă de pe locul 3 la un punct în spatele nostru şi care s-a întărit în pauza competiţională.

Este un avantaj că nu au jucat săptămâna trecută?

Eu cred că da, pentru că noi suntem deja intraţi în febra campionatului, am jucat un meci şi l-am câştigat, în vreme ce ei nu s-au mai deplasat pentru partida din deplasare cu Arsenal Malu după ce formaţia din Giurgiu a decis să se retragă. Nu va fi uşor dar jucăm doar la victorie, mai ales că este primul meci pe teren propriu din 2017 în faţa spectatorilor care ne-au susţinut de fiecare dată şi care o vor face, cu siguranţă, şi acum.

Rămâne locul 2 un obiectiv pentru Unirea?

De la bun început noi am avut ca obiectiv clasarea pe podium, locurile 1 – 3. Noi credem că putem să ne îndeplinim obiectivul chiar dacă nu va fi deloc uşor. Echipa noastră nu are un fond foarte mare de jucători seniori, avem un lot foarte tânăr, cu foarte mulţi juniori, iar orice absenţă a unui titular senior trebuie suplinită cu brio de un fotbalist tânăr, cu mai puţine jocuri în liga a treia şi, implicit, mai puţină experienţă. Avem încredere în copii şi sperăm că atunci când vom apela la ei să poată face faţă rigorilor.

Related posts