Administrație Favorite Social 

Pandemia copy-paste: Instituțiile statului livrează date eronate despre incidența cazurilor de Covid-19

Pandemia copy-paste în Ialomița. Datele oficiale sunt raportate la populații copiate de la o zi la alta.

Pandemia de Covid-19 se poate numi lejer în județul Ialomița pandemia copy-paste.

Într-o țară în care copiatul și plagiatul sunt ridicate la rang de prim-ministru ce mai contează niște pârlite de cifre azvârlite poporului care încă mai crede în seriozitatea instituțiilor statului.

Pe care le finanțează cu vârf și îndesat din taxe și impozite. Bani reali, nu trași la xerox.

Pandemia copy-paste la Instituția Prefectului Ialomița

Locuitorii județului Ialomița așteaptă cu înfrigurare în fiecare zi, după prânz, datele oficiale pe localități în ceea ce privește incidența cazurilor de Covid-19.

Tabelul cu fiecare localitate în parte este livrat on-line pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Ialomița, condusă acum de prefectul PSD Marin Constantin (foto).

Analiza pe ultimele zile indică o scădere a numărului de cazuri în Ialomița. Evoluție îmbucurătoare salutată vineri dimineață și de infoialomita.ro.

Da, recunoaștem, ne-am bucurat să informăm că se înregistrează de la o zi la alta un număr mai mic de persoane infectate începând de marți, 15 februarie.

Din nefericire, trebuie să recunoaștem că am plecat la fenta Instituției Prefectului Ialomița și a DSP Ialomița, furnizorul datelor statistice, și ne-am bucurat pe baza unor cifre ce nu țin cont de realitate, un fel elegant de a evita a le spune cifre mincinoase.

Conform datelor din zilele de 15, 16, 17 și 18 februarie, rata incidenței cumulative a Covid-19 la 1.000 locuitori în județul Ialomița a scăzut de la 10,85 (pe 15 februarie) la 10,28 (pe 18 februarie).

Cifre numai bune să arate populației că Ministerul Sănătății condus acum de PSD rezolvă pandemia pe repede înainte, în câteva luni, nu ca liberalii, incapabili de rezultate notabile în aproape doi ani.

Cum se manipulează din pix pandemia de Covid-19 în Ialomița

Ne-am aplecat mai atent asupra cifrelor oficiale de vineri, 18 februarie (prezentate mai jos) și ne-am gândit să vedem și cu cât s-a redus populația în ultimele 24 de ore pentru a ne edifica dacă evoluția negativă este una reală.

Și, surpriză uriașă! La nivelul județului Ialomița populația oficială din data de 18 februarie este aceeași ca și în data de 17 februarie, respectiv 281.996 locuitori.

Ne-am zis că e o coincidență că numărul persoanelor decedate este egal cu numărul persoanelor născute dar ne-am dus mai departe cu o zi, pe 16 februarie. Și, ce să vezi, același număr de ialomițeni, nici măcar unul în minus sau vreunul în plus.

Enervați, ajungem și în ziua de 15 februarie, când dăm peste același număr, 281.996 locuitori, cifră repetată și pe 14 februarie (vezi cifrele mai jos!). 

Abia pe 13 februarie apare altceva la numărul total de ialomițeni, respectiv 282.164. Valoare ce confirmă sporul natural negativ ce se înregistrează de decenii în România și, normal, în Ialomița.

Supărați pe noi că ne-am lăsat prostiți pe față de instituțiile statului de frunte în gestionarea pandemiei de Covid-19 trecem la analiza pe fiecare localitate în parte.

Și, cum deja anticipam, începând din data de 15 februarie și până în data de 18 februarie în nicio localitate din Ialomița nu apare vreo modificare în ceea ce privește numărul de locuitori.

Slobozia este încremenită de patru zile la 50.899 locuitori, Urziceni nu s-a clintit din 16.299 locuitori iar la Fetești avem de patru zile fix 34.196 locuitori.

Să mai spunem că și în cazul celorlalte localități din județ cifrele din dreptul populației sunt trase la xerox începând din 15 februarie 2022.

În aceste condiții, cu un număr mai mare de locuitori pe hârtie decât în realitate, prin raportarea celor infectați cu Covid-19 rata de incidență scade.

Punct ochit, punct lovit! Mediatic, politic, cum vreți s-o interpretați fiecare.

Related posts