Educație Favorite Finanţări Politică 

PNL investește în viitor: Peste 1 miliard euro pentru modernizarea școlilor din România

PNL anunță cea mai mare investiție care a avut loc vreodată în România în domeniul învământului, parte a proiectului „România Educată”.

Semnarea contractelor de finanțare a investițiilor în unitățile de învățământ este unul dintre cele mai importante momente din istoria învățământului românesc, anunță PNL.

Este vorba despre cea mai mare investiție care a avut loc vreodată în România în acest domeniu vital pentru dezvoltarea și modernizarea țării. Totalul sumelor se ridică la peste un miliard de euro, fonduri alocate creșterii calității a peste 5600 de unități de învățământ.

Cu acești bani proveniți din PNRR, sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice specifice, echipamente digitale, iar sălile de sport și atelierele de practică vor avea parte de renovări substanțiale.

Aceste investiții sunt necesare pentru realizarea reformelor din pachetul Legilor Educației. Infrastructura educațională adecvată permite aplicarea noilor metode pedagogice, crescând motivația elevilor dar și a cadrelor didactice pentru un învățământ de calitate. (Ligia Deca, ministrul educației)

Investițiile contractate sunt partea practică a proiectului de țară ”România Educată”, lansat de președintele Klaus Iohannis. Partea normativă se regăsește în pachetul Legilor Educației, conceput de către PNL și care a intrat deja în vigoare. Ca urmare a materializării acestor proiecte liberale, generațiile viitoare vor avea parte de un învățământ de calitate, prin metode de predare moderne și în școli dotate corespunzător.

Dragoș Soare: „Am primit finanțare pentru asigurarea dotărilor necesare în toate unitățile de învățământ

Municipiul Slobozia a intrat pe lista localităților ce vor primi fonduri din PNRR pentru dotarea unităților de învățământ.

Finanțarea, în valoare de 15.159.488,06 lei, va asigura dotările necesare pentru toate unitățile de învățământ din Slobozia, incluzând mobilier, echipamente IT, laboratoare, săli de sport.

“Am semnat, alături de doamna Ligia Deca, Ministrul Educației, contractul de finanțare pentru proiectul “Dotarea unităților de învățământ preuniversitar şi a unităților conexe din Municipiul Slobozia”. Este cel de-al șaptea contract cu finanțare prin PNRR pentru Slobozia.”, a spus primarul PNL Dragoş Soare după ce parafat documentele de finanţare.

Municipiul Slobozia are alocate din PNRR fonduri de 70 milioane lei (circa 14 milioane euro)

– Construire creșă medie pe str. Peneș Curcanul, nr.10, municipiul Slobozia

– Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor la nivelul Municipiului Slobozia, Județul Ialomița

– Construire de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în Municipiul Slobozia, Județul Ialomița

– Componenta 5 – Valul Renovării: Creșterea Eficienței Energetice – Liceul Pedagogic” Matei Basarab” – Slobozia

– Componenta 5 – Valul Renovării-Creșterea Eficienței Energetice – Internat Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu”, Slobozia

– Componenta 5 – Valul Renovării – Creșterea Eficienței Energetice – Casa Municipală de Cultură “Nicolae Rotaru” Slobozia

– Dotarea unitaților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Municipiul Slobozia

Related posts