Favorite Politică Social 

Raluca Dumitrescu: „Guvernul acordă sprijin pentru nou-născuți în valoare de 2.000 lei”

Raluca Dumitrescu, deputat PSD de Ialomița, susține decizia Guvernului României de a aloca fonduri pentru noi-născuți.

Raluca Dumitrescu salută și susține inițiativa Guvernului României de a veni în sprijinul nou-născuților ce vin pe lume în familii aflate în situații de risc.

Este vorba de alocarea unui ajutor financiar de 2.000 lei pentru fiecare nou-născut, bani pentru achiția unui trusou.

Femeile aflate în situații de risc și care devin mame vor primi un ajutor financiar începând cu acest an. Susțin și sprijin decizia luată de Guvernul României de a aloca 12 milioane de euro, din fonduri europene, pentru trusoul destinat nou-născutului.”, a scris parlamentarul social-democrat pe Facebook.

Prin proiectul guvernamental primesc sprijin mamele care se află în situații de risc, cele care primesc venitul minim garantat, femeile care au fost victime ale violenței domestice, mamele cu dizabilități, mamele minore.

Acest ajutor se emite sub forma unui card într-un interval de maxim trei luni de la momentul nașterii și poate fi folosit de proaspeții părinți doar pentru a cumpăra produse destinate nou-născuților.”, a adăugat Raluca Dumitrescu.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse susține acest proiect și oferă sprijin, dacă va fi nevoie, serviciilor sociale din toată țara atunci când vor fi distribuite aceste tichete sociale.

Proiectul este gestionat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene cu ajutorul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului de Finanțe, a prefecturilor și primăriilor din întreaga țară. (FOTO: pexels.com)

Related posts