Favorite Social 

Roadele Toamnei, eveniment anual ce sărbătorește belșugul pământului

Roadele Toamnei, eveniment ajuns la ediția a șaptea, a avut loc duminică la Domeniul Manasia din Ialomița.

Roadele Toamnei a fost și în această toamnă evenimentul anual ce sărbătorește belșugul pământului.

Vizitatorii au aflat care sunt obiceiurile culinare și tradițiile locale din județul Ialomița iar expozanții au fost reprezentanții unor mici afaceri ialomițene.

Grupuri de producători și legumicultori, oameni care au dezvoltat o mică exploatație de lavandă în Scânteia, dar și producători de cosmetice și produse de cofetărie au expus la Domeniul Manasia, din nou o gazdă la superlativ.

Maria Stanciu, o artistă ce pictează extraordinar de frumos dar face și produse promoționale ce pot fi folosite pentru promovarea firmelor ori la diferite evenimente, și-a prezentat creațiile.

Viki Berbec, cu picturile sale deosebite, produse cosmetice naturale produse la Gura Ialomiței de către Mirela Drăgănică plus candy-bar-ul cofetăriei ANAELI din Urziceni au întregit paleta de expozanți.

La Domeniul Manasia există o tradiție în organizarea evenimentului Roadele Toamnei. Patrimoniul cultural imaterial existent la nivelul teritoriului este deosebit de frumos și ne propunem promovarea sa. (RALUCA DUMITRESCU, deputat PSD de Ialomița)

Legume și fructe direct de la producătorii din Ialomița

Atracția evenimentului Roadele Toamnei au fost standurile de vânzare a legumelor și fructelor unor producători din Ialomița.

Legume și fructe Gura Ialomiței, Legume și fructe Roșiori și Cooperativa Roșculeț Jilavele, cooperativă ce funcționează de doi ani și care comercializează roșii, au fost asociațiile de producători de la Domeniul Manasia.

Sunt cooperative pe Submăsura 1, promovată de Ministerul Agriculturii, instituție ce finanțează total pe cei care vor să se asocieze și să creeze grupuri de producători pentru a-și desface mai ușor și avantajos produsele legumicole.

Ministerul Agriculturii asigură asistență juridică înființării Asociațiilor iar Grupurile de Acțiune Locală și-au luat obligativitatea de a le finanța.

Cei care se asociază în Cooperative sunt tinerii fermieri care au beneficiat de sprijin comunitar între 30.000 și 40.000 euro, în cadrul Grupului de Acțiune Locală Ialomița Centrală, GAL Danubius Ialomița – Brăila și GAL Naparis. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT!)

Related posts