Sport 

România se luptă cu Rusia la Nations Challenge pentru un loc la turneul final de la Paris

Echipa României joacă împotriva echipei Rusiei pentru câștigarea grupei B a turneului semifinal Nations Challenge de la Slobozia.

România vrea să se obțină unul dintre primele două locuri la turneul semifinal de tenis de câmp destinat băieților de până la 12 ani pentru a se califica la faza finală de la Paris.

România – Rusia este meciul vedetă al grupei B din cadrul turneului semifinal Tennis Europe Nations Challenge by HEAD ce se desfășoară pe terenurile Tenis Con din Slobozia.

Partida va începe sâmbătă, la ora 10.00, pe terenul principal, iar câștigătoarea va fi stabilită după două meciuri de simplu și un meci de dublu.

Cele două echipe au câștigat precedentele două meciuri, România a trecut de Spania cu 2 – 1 și de Ungaria cu 3 – 0, iar Rusia s-a impus cu 3 – 0 cu Ungaria și cu 3 – 0 cu Spania.

România are trei copii inimoși care vor să ajungă la turneul final

Lotul României are în componență trei copii, locul 1, 2 și 3 clasați la nivel național la categoria de vârstă 12 ani, selectați de Federația Română de Tenis să reprezinte România.

Ei au fost cei mai constanți copii în ultimii doi ani la turneele naționale și internaționale. Este vorba de Eric Niță din Ploiești, Vlad Sandu din București și Laurențiu Badea din București. Lotul național este format din primii 8 copii clasați.

Am insistat să se țină cont că este bine să pui să joace la astfel de competiții internaționale copii care evoluează la multe turnee din afara țării pentru că au experiența unor confruntări puternice.

Cei trei jucători sunt pregătiți mental. Nu este ușor, ai trei rivali la nivel individual aduși acum într-o echipă. Cu ajutorul părinților, care au venit să-i susțină, copiii sunt uniți, se respectă, se știu și cu părți bune, și cu părți mai puțin bune.

Important este să ne câștigăm grupa pentru că dacă vom reuși acest lucru ne vom califica la turneul final de opt echipe.”, spunea cu încredere înainte de startul competiției Ștefan Niță.

România, departe de federațiile de tenis de câmp ale altor țări

Antrenorul echipei naționale a României apreciază efortul Federației Române de Tenis de a sprijini echipele naționale în competițiile internaționale dar recunoaște că există diferențe mari față de Federațiile altor țări din Europa.

Să ai în spate Federația de Tenis cu un buget de 200 milioane euro, cum au Franța sau Spania, automat ajută. Noi ne luptăm cu giganții chiar dacă nu avem un buget mare al Federației Române de Tenis și facem tot ce putem face ca antrenori și ca părinți.

La aceste evenimente internaționale și cei din Federație ne ajută cum pot, cu haine, ne dau mingi și ce avem nevoie. România are copii foarte buni dar care se cresc deocamdată singuri, fără ajutorul foarte mare al Federației, cum au alte țări.

Sperăm să se schimbe aceste lucruri iar dacă Ministerul Sportului dă banii înapoi Federației sperăm să avem mai mulți bani pentru a investi în copii.”, a adăugat Ștefan Niță.

Bulgaria conduce în grupa A

La turneul semifinal Tennis Europe Nations Challenge by HEAD ce este găzduit de Slobozia în 2021, 2022 și 2023 participă opt echipe naționale ce au fost repartizate în urma tragerii la sorți în două grupe.

În grupa A sunt Bulgaria, Belarus, Georgia și Serbia. Bulgarii au jucat până acum fără greșeală și au două victorii cu 3 – 0 în fața celor din Serbia și din Belarus.

Belarus s-a impus cu 3 – 0 în meciul cu Georgia, selecționată depășită cu același scor și de Serbia. Meciul decisiv pentru locul 2 se dispută tot sâmbătă, de la ora 10.00, între selecționatele Belarus și Serbia.

În grupa B, alături de România și Rusia joacă Spania și Ungaria, selecționate ce vor juca una împotriva celeilalte într-un meci decisiv pentru evitarea ultimului loc în grupă.

Tennis Europe a repartizat 32 de naționale în patru turnee semifinale, primele două clasate urmând a se califica la turneul final ce se va desfășura în Franța, la Paris.

Turneul semifinal de la Slobozia este organizat de Clubul Sportiv Satori, în parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița și Primăria Municipiului Slobozia, prin CSM Unirea Slobozia.

Vezi AICI imagini din prima zi a turneului semifinal Tennis Europe Nations Challenge by HEAD!

Related posts