Politică 

ȘTEFAN MUȘOIU, DEPUTAT PSD: „Românii au început să întoarcă spatele PNL”

Ștefan Mușoiu, președintele executiv al PSD Ialomița, comentează ultimul sondaj în care PNL este în cădere liberă.

Ștefan Mușoiu, deputat PSD, apreciază că ultimul barometru de sondare a preferinței de vot a românilor le taxează liberalilor derapajele guvernamentale.

PNL a pierdut în patru luni procente considerabile nu din cauza erodării la guvernare ci din cauza măsurilor luate nu pentru toți românii, ci împotriva acestora.”, acuză parlamentarul ialomițean.

Deputatul PSD atrage atenția că principala grijă a Guvernului PNL sunt împrumuturile uriașe pe care le-a făcut și încă le mai face în această perioadă de interimat.

Împrumuturi care, este convins social-democratul, nu se regăsesc în niciun fel în bunăstarea și creșterea calității vieții oamenilor.

PNL nu a găsit resurse financiare pentru creșterea alocațiilor copiilor ori majorarea pensiilor. În schimb, a scutit de taxe băncile și furnizorii de utilități și alte multinaționale ce-și transferă veniturile în țările de origine.”, completează Ștefan Mușoiu.

Românii suportă direct neseriozitatea și lipsa de profesionalism liberale și în momentul în care își achită facturile și ratele bancare, având în vedere creșterea dezastruoasă a monedei euro în raport cu leul. (ȘTEFAN MUȘOIU, deputat PSD)

Președintele executiv al PSD Ialomița este de părere că procentele mai mari ale PSD în preferințele electoratului și scăderea liberalilor relevă faptul că românii nu au uitat că PSD a adus țării noastre cea mai mare creștere economică din UE.

Creșterea inflației și privatizarea sistemului de sănătate prin dirijarea de fonduri din bugetul de stat către anumite instituții medicale private sunt alte cauze ce au dus la scăderea PNL și creșterea PSD.

PSD a recuperat într-o lună cinci procente în sondaje

Ultimul barometru realizat de Europa FM cu privire la preferințele electoratului arată că PNL, partidul aflat la guvernare, pierde teren în fața PSD.

PNL înregistrează acum o preferință de vot de 40,7%, în scădere evidentă față de 47,4%, procent înregistrat în ianuarie.

În schimb, PSD care avea în prima lună a anului o intenție de vot de 20,6% a crescut până la 25,8% în februarie, cu peste cinci procente recuperate într-o lună.

USR rămâne al treilea partid în opțiunile de vot dar și el se află în scădere, 10% în februarie față de 12,4% în ianuarie.

Dacă duminica viitoare ar avea alegeri parlamentare, conform sondajului celelalte partide nu ar depăși pragul minim de 5% pentru a intra în Parlament.

Pro România are 4,6%, UDMR 4,4%, ALDE 4,3%, PLUS 3,5%. Interesant este că unul din cinci intervievați declară că nu va merge să voteze.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în luna februarie, pe un eșantion reprezentativ de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1%.

Related posts