Educație Favorite Politică 

Ștefan Mușoiu: „Învățământul este o prioritate națională!”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, promite elaborarea unor amendamente aduse celor două legi ale Educației atunci când acestea vor fi dezbătute în Camera Deputaților.

Ștefan Mușoiu a organizat alături de colega sa Raluca Dumitrescu, celălalt deputat PSD de Ialomița, o dezbatere publică asupra noilor proiecte de legi ale Educației.

La evenimentul desfășurat în sala Europa de la Consiliul Județean Ialomița au participat zeci de cadre didactice interesate de modul în care va arăta învățământul românesc în următorii 20 – 30 de ani.

Dezbaterea publică asupra noilor proiecte de legi ale Educației reprezintă oportunitatea de adaptare si îmbunătățire, în cel mai corespunzător mod, a legislației din întregul sistem de învățământ., le-a transmis Ștefan Mușoiu celor prezenți.

Parlamentarul ialomițean a promis cadrelor didactice că sugestiile de amendare ale celor două legi ale educației precum și concluziile întâlnirii de marți vor fi transmise ministerului de resort.

Ștefan Mușoiu: „Elevul trebuie să fie în centrul demersului educațional!”

Vom elabora și amendamente pe care le vom dezbate in comisiile de specialitate ale Parlamentului și ulterior vor fi supuse votului din plenul Camerei Deputatilor., a mai spus deputatul social-democrat.

Pentru noi contează viitorul tuturor elevilor! De evoluția și de viitorul copiilor ține și soarta României! Elevul trebuie să fie în centrul demersului educațional, promovând interesul superior al acestuia. (ȘTEFAN MUȘOIU, deputat PSD de Ialomița)

Trebuie pus accentul pe acumularea continuă de cunoștințe, pe aptitudinile și competențele relevante ale elevilor. Noi milităm ca identitatea națională să fie întărită și prin conservarea limbii române și susținem ca limba română să rămână probă scrisă, distinctă, la Bacalaureat., este de părere Mușoiu.

Asigurarea transportului școlar gratuit pentru toți copiii, acordarea burselor de performanță școlară și elevilor care obțin distincții la concursurile recunoscute de minister ori oferirea de condiții optime de aprofundare pentru toți elevii sunt pe lista obiectivelor ce trebuie asigurate de viitoarele legi ale Educației.

Credităm noua cultură a învățării, care pune accentul pe relevanța competențelor de bază și pe acumularea continuă de cunoștințe și aptitudini, în contexte de învățare formală, nonformală și informală, pe tot parcursul vieții.Pentru că elevii sunt viitorul și speranța României! Pentru că nouă ne pasă!, a concluzionat Ștefan Mușoiu. (VEZI AICI GALERIE FOTO de la dezbaterea publică organizată de deputații PSD de Ialomița)

Related posts