Favorite Politică Social 

Ştefan Mușoiu: „Măsura plafonării adaosului comerical îi vizează doar pe retaileri, protejându-i pe fermieri”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, susține măsura social-democraților de reducere a prețurilor la alimentele de bază.

Ştefan Muşoiu îi asigură pe fermieri că măsurile pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu le va lua pentru domolirea scumpirii alimentelor de bază nu îi va afecta.

 Pâinea, carnea, uleiul, ouăle, laptele, brânzeturile, făina, mălaiul, cartofii și restul legumelor și fructelor proaspete urmează să se ieftinească cât de curând, imediat după toate rundele de consultări dintre premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții marilor lanțuri comerciale, discuții necesare pentru stabilirea tuturor măsurilor de reducere a prețurilor la alimente ce vor fi incluse într-o Ordonanță de Urgență.”, explică deputatul PSD, Ștefan Mușoiu.

Președintele executiv al PSD Ialomița și-a nuanțat spusele, precizând că scăderea acestor prețuri vizează doar alimentele de bază, indispensabile, pentru care persoanele cu venituri mici și medii ajung să cheluie cei mai mulți bani.

PSD, prin premierul Marcel Ciolacu și echipa sa de miniștri, s-a angajat, odată cu preluarea conducerii acestei noi formule guvernamentale, să restabilească echitatea socială, contribuind printr-o serie de noi măsuri salutare la creșterea nivelului de trai și pentru românii cu posibilități materiale reduse. (ŞTEFAN MUŞOIU, deputat PSD de Ialomiţa)

”Această primă decizie are ca scop diminuarea cheltuielilor pentru coșul zilnic de cumpărături. Sub nicio formă nu se va aplica pentru produsele premium sau de lux din aceste categorii de alimente! Ținta noastră este protejarea categoriilor sociale vulnerabile de efectele negative ale inflației.”, adaugă parlamentarul social democrat ialomițean.

Ștefan Mușoiu: „Nu există nici un pericol pentru fermieri!

Ștefan Mușoiu subliniază că Guvernul Ciolacu le-a propus comercianților ca pentru cele opt categorii de alimente, prețurile să scadă prin plafonarea adaosului comercial pe tot lanțul de la producător la raftul din magazine, precum și prin suspendarea temporară a „taxelor de raft”, impuse producătorilor de către retaileri.

”Este exclusă transferarea sarcinii ieftinirii alimentelor la fermieri. Modelul plafonării adaosului comercial e complet diferit de mecanismul așa-zisului discount, aplicat anterior în cazul laptelui. Această nouă formula va proteja fermierii! Se acționează doar pe lanțul de la procesator la comercianți, nu și asupra fermierilor.

Forțarea fermierului să își vândă mai ieftin produsele nu ar ajuta cu nimic nici procesatorii, nici retailerii, pentru că aceștia ar trebuie să aplice același adaos maxim permis. Concomitent, procesatorii nu vor putea nici să majoreze artificial prețul de fabricație, dacă nu cresc și prețul materiilor prime, de la fermier!”, a mai precizat președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor.

Related posts