Favorite Politică 

Ștefan Mușoiu, planuri pentru ialomițeni la început de sesiune parlamentară

Ștefan Mușoiu, parlamentar PSD de Ialomița, a trecut în revistă obiectivele pe care le are în vedere în noua sesiune din Camera Deputaților.

Ștefan Mușoiu, deputat PSD și președinte executiv al PSD Ialomița, promite ialomițenilor o și mai mare implicare în noua sesiune parlamentară de primăvară.

Parlamentarul social-democrat transmite că există foarte multe obiective de atins, sunt multe probleme de rezolvat dar dă asigurări că va fi la fel de motivat și de determinat în activitatea parlamentară.

Ne implicăm și mai mult pentru ialomițeni în noua sesiune parlamentară de primăvară! Suntem și mai hotărâți să rezolvăm, din punct de vedere legislativ, cât mai multe dintre doleanțele românilor și, în special, ale ialomițenilor.”, dă asigurări Ștefan Mușoiu, vorbind și în numele colegei de partid, Raluca Dumitrescu.

Printre prioritățile deputaților PSD: răspunsuri cât mai eficiente la crizele multiple actuale, asigurarea unei cât mai bune guvernări, combaterea inflației și menținerea puterii de cumpărare, extinderea sprijinului pentru populația vulnerabilă și salariați, accelerarea implementării proiectelor de investiții majore, atragerea fonduri europene.

Lista obiectivelor de atins este generoasă

– PSD susține introducerea taxei de solidaritate și scăderea impozitării muncii.

PSD promovează, fără rezerve, principiul unei taxe de solidaritate pe veniturilor marilor companii pentru că o astfel de măsură este absolut necesară în contextul actual în care populația și firmele mici se confruntă cu o creștere substanțială a prețurilor.

Nu putem rămâne indiferenți când vedem că sunt companii care speculează situația economică actuală și se îmbogățesc pe seama celor care muncesc din greu.

Taxa de solidaritate propusă de PSD vizează exclusiv companiile mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care își diminuează artificial profiturile, cu scopul vădit de a-și reduce obligațiile față de bugetul de stat.

Aceste firme cu venituri foarte mari au obligația de a plăti un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra lor de afaceri, așa cum plătesc toate firmele mici din România. PSD este de acord cu menținerea impozitului pe profit de 16%, însă valoarea acestuia plătită de marile companii nu trebuie să fie mai mică de 1% din cifra lor de afaceri.

PSD susține, de asemenea, reducerea impozitării muncii și creșterea veniturilor angajaților. Veniturile românilor trebuie să crească astfel încât toți să aibă un trai decent.

Nu este corect ca factura crizelor să fie plătită de cetățeni, în timp ce doar unii prosperă. Iar pentru Partidul Social Democrat pe primul loc sunt oamenii și economia românească.

Nu în ultimul rând, PSD consideră că statul trebuie să sprijine IMM-urile, fermele agricole și infrastructura critică, în principal școlile și spitale, astfel încât acestea să își poată instala cât mai rapid sisteme de producere a energiei din surse regenerabile. România are la dispoziție 12 miliarde euro, bani europeni, din Fondul de Modernizare, pentru atingerea acestui obiectiv.

Related posts