Favorite Politică 

Ștefan Mușoiu: PSD are soluții pentru stabilizarea prețurilor

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, este sigur că reglementarea pieței de energie și investiții în capacități de producție pot opri actuala criză energetică.

Președintele executiv al PSD Ialomița, Ștefan Mușoiu, spune că partidul său insistă în coaliția de guvernare cu o serie de măsuri ce vor avea ca finalitate, pe termen lung, protejarea României de criza energetică mondială.

Dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, astăzi nu s-ar fi putut vorbi nici de plafonarea pe termen scurt, nici de reglementarea pieței și de investiții pe termen mediu și lung. Noi, cei de la PSD, mizăm pe creșterea producției interne de energie ieftină prin exploatarea și gestionarea tuturor resurselor și investițiilor deja demarate, cât și pe reglementarea strictă, temporară, dar și pe termen lung a pieței.”, afirmă deputatul social-democrat ialomițean.

Prin reglementarea pieței de energie și prin noi investiții pentru creșterea capacității de producție internă vom stopa criza energetică! (ȘTEFAN MUȘOIU, deputat PSD de Ialomița)

Mușoiu își susține afirmațiile invocând definitivarea lucrărilor la trei hidrocentrale, finalizate în proporție de peste 90% dar abandonate din cauza unor litigii de mediu, declanșate anii trecuți de unele ONG-uri.

Proiectul PSD prin care România va putea să producă mai multă energie ieftină, prin finalizarea construirii a trei hidrocentrale, două pe Jiu, respectiv cea de la Bumbești, realizată în procent de 90%, și Dumitra, și aceasta terminată într-un procent și mai mare, de 98%, precum și cea de la Răstolnița, din județul Mureș, edificată în proporție de 92%, poate deveni realitate prin reluarea cât mai rapidă a acestor investiții dacă partenerii noștri de la guvernare, liberalii, vor accepta.”, precizează președintele executiv al PSD Ialomița.

Deputatul PSD susține că prin darea în folosință a celor trei hidrocentrale peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate, continuu, cu energie electrică ieftină.

Mușoiu: “Peste 350 de milioane de euro nu ar fi irosite!”

Costurile cu construcția celor trei hidrocentrale abandonate din cauză că au fost ridicate în arii declarate protejate ulterior au fost mari, respectiv peste 350 de milioane de euro. Gândiți-vă ce ar însemna să irosim și acești bani în detrimentul tuturor românilor dacă nu vom continua lucrările și vor ajunge definitiv în paragină, dar și la câte alte milioane de euro vom pierde cu toții dacă nu le vom exploata ca să producem energie ieftină și la cât de expuși vom fi în fața crizei mondiale energetice, mai ales că avem multe posibilități la îndemână, dar refuzăm să facem uz de ele.”, atrage atenția deputatul PSD, Ștefan Mușoiu.

Președintele executiv al PSD Ialomița anunță că a redactat deja, împreună cu colegii săi senatori și deputați social-democrați, un proiect de lege prin care investițiile energetice, începute înainte de momentul integrării României în UE, cum este și cazul celor trei hidrocentrale, vor fi continuate deși se află în arii protejate, proiect de act normativ ce urmează a fi înregistrat în Parlament.

Continuarea acestui tip de investiții în astfel de zone protejate se va face strict cu respectarea tuturor normelor privind mediul înconjurător, prin asigurarea unor zone de protecție între hidrocentrale și restul ariilor protejate.”, a mai arătat Mușoiu.

Related posts